הכתבה מאת ליאור קורן פורסמה בתאריך 12/07/15 3 תגובות   |   2 לייקים   |   6.4K צפיות

טיול עם ילדים בחו"ל פירושו תכנון שונה של לוח הזמנים והתחשבות בצרכים, יש לזה משמעויות בהזמנת טיסה, חדר במלון, אוכל ולוח זמנים. על מה כדאי להקפיד ומה עושים במקרה בו הילד הולך לאיבוד?

"כאן מטיילים בכיף: אבא, אמא, אח ואחות".

טיול עם ילדים אמור להיות חוויה משפחתית מחזקת, הזדמנות לבלות זמן איכות ביחד ולגלות עולם. על מנת שהחוויה תהיה מושלמת, כדאי לתכנן את הטיול בצורה נכונה ולהקפיד על מספר כללים:


ילדים במטוס

שעות טיסה נוחות: טיסה עם ילדים שונה מזו של מבוגרים, ילד זקוק לשנת לילה טובה על מנת לתפקד ביום למחרת ולכן רצוי לבחור בטיסה הממריאה בשעות יום נוחות. קחו בחשבון גם את זמן ההתארגנות לאחר קימה בבית, לדוגמה, אם הטיסה יוצאת בשעה 08:00 בבוקר, זה אומר השכמה של בערך 4 שעות מוקדם יותר (תלוי גם במרחק הנסיעה מהבית אל שדה התעופה). שימו לב גם לשעת הנחיתה, אחרת תצטרכו להתנהל עם ילדים ישנים שקשה להעירם.

כמה שעות יש בקונקשן? אם מדובר בטיסה עם חניית ביניים, בדקו בכמה שעות מדובר. המתנה של שעה וחצי שעתיים היא עדיין נסבלת, אך בילוי ארוך יותר בשדה התעופה יתחיל לשעמם את הילדים.

לטיסות ארוכות מומלץ לקחת ספר, טאבלט או משחק שיעסיקו את הילד כך שלא יפריע לנוסעי המטוס האחרים. אתם ההורים ואתם צריכים לקחת אחריות על ילד מרעיש ולעבור את הטיסה ללא מריבות עם נוסעים אחרים. וודאו שהוזמנה לכם ארוחת ילדים מבעוד מועד. הושבה במטוס – מומלץ שילד אחד לפחות ישב ליד חלון ויוכל לראות קצת נוף, במקרה הצורך, אפשר לארגן תורות בין הילדים. תינוקות עד גיל שנתיים אינם משלמים על כרטיס – זאת בתנאי שהם יושבים על אחד מההורים. עבור תינוקות, בחלק מהטיסות ניתן להזמין מקום עבור עריסה בשורה ראשונה לפני הקיר בטור המושבים המרכזי, אך זה לא תמיד מובטח.


הזמנת מלון

כשאתם מזמינים חדר במלון, זכרו כי מלונות רבים מאפשרים הזמנת חדר עם זוג הורים ומקסימום שני ילדים באותו החדר, כך שיש להיערך לאפשרות הזמנת יותר מחדר אחד בהתאם למספר הנפשות במשפחה. אם הזמנתם שני חדרים ויותר, ודאו כי מדובר בחדרים צמודים, לעיתים עם דלת מקשרת. וודאו כי המלון מספק מיטת תינוק ("לול") בהתאם לצורך.

מרחק מחדר אוכל: חלק מהמלונות פרושים על שטח ענק, מה שדורש הליכה ממושכת אל חדר האוכל. שימו לב גם האם הליכה לחדר האוכל או לחוף ים סמוך או אפילו לכביש הקרוב דורשת טיפוס במדרגות. מרחק הגעה לנקודות "אסטרטגיות" כמו בריכה, חוף הים או תחנת רכבת תחתית הופך לקריטי יותר כאשר נדרשים לעשות אותו ברגל עם חבורת ילדים.

רעש: מרחק מספק ממקורות רעש סמוכים כמו דיסקוטק יעזור לכם לוודא שהילדים ישנים טוב בלילה. שימו לב לסכנות אפשריות במלון כמו מרפסת גבוהה, מתקני משחקים, המצאות מציל בבריכה. חלק מהמלונות מציעים שירות שמרטפות ומועדון ילדים.
 

חדר מלון



תכנון נכון של מסלול הטיול

עם ילדים, רצוי לתכנן את מסלול הטיול עם מרווחי זמן גדולים יותר ביחס לאלו של מבוגר, עם מקום להפסקות תכופות יותר לשירותים, אכילה או מנוחה. זה לא המקום לעשות מרתון יעדים ואפשר בהחלט גם להקדיש יום אחד רגוע יותר לסביבה הקרובה למקום הלינה. כדאי לקחת אתכם עגלה אחת מתקפלת אחת לפחות למקרה בו אחד מהילדים עייף באמצע היום, במקום שתצטרכו לשאת אותו על הידיים. כדאי להעדיף תצורת טיול כוכב ולא לדלג כל לילה למקום לינה חדש עם כל המזוודות והציוד.

עמידה בלוח זמנים בטיול מאורגן: אם יצאתם לטיול מאורגן, זכרו כי הילדים מחקים את ההורים ולומדים מהם כיצד להתנהג בקבוצה גדולה תוך התחשבות באחרים. איחורים בטיול מאורגן הם בלתי נסבלים לעיתים, המדריך צריך לעמוד בלוח זמנים צפוף ולעבור בכל יום מספר גדול של יעדים, כל איחור פוגע בזה ועלול לגרום לביטול ביקור במקום כזה או אחר.


אטרקציות בטיול - התחשבות ברצונות הילד בגבולות ההיגיון

מניסיון, פעמים רבות, בעת תכנון טיול עצמאי או הזמנת טיול מאורגן, יש רצון להכניס כמה שיותר פארקים לרשימה, אבל בפועל, יותר מדי זה כבר פחות. דחיסת המון פארקים בטיול עלולה לגרום לתוצאה הפוכה מהרצוי, בפארק הראשון נהנים, בשני מעט מתעייפים, בשלישי מתעצבנים והרביעי יכול להפוך כבר לסיוט: זכרו כמי מדובר בימים ארוכים בשמש, המתנה בתורים אינסופיים, הסבלנות נגמרת, להורים אין תמיד סבלנות לעלות על כל רכבות ההרים ומתקני העינויים - מה שעלול ליצור בסופו של דבר מריבות ואכזבה.
 

פארק סיאם בטנריף


חלק מהחוויות בטיול לא מחייב הגעה לאטרקציות מיוחדות אלא משלב קטעים מתרבות היום יום של המקומיים, למשל תחבורה ציבורית: נסיעה באוטובוס קומתיים בלונדון, רכבת תחתית או סירת ואופורטו בוונציה. טיול ומשחק בגינות ציבוריות ובשלל הפארקים שנמצאים בערים. מומלץ בקיץ לשים בתיק בגד ים ומגבת לילדים כי בחלק מהפארקים בחו"ל יש מזרקות אליהן מותר להיכנס ולהירטב. זוהי גם הזדמנות ללמד את הילדים דברים שלא מזדמנים בחיי היום יום בישראל, למשל קו האורך בגריניץ' לונדון (חלוקה לאזורי זמן), עיקרון הפעולה של תחנות רוח בהולנד, בית אנה פרנק וסובלנות. תכננו גם אלטרנטיבות במסלול לימים גשומים או קרים במיוחד בהם לא רצוי להסתובב עם ילדים בחוץ. למשקיענים, אפשר לעשות הכנה בבית לפני היציאה לאתרים מפורסמים בטיול, עם קריאת סיפורים וצפייה בסרטים.

לא להתחכם, באירופה וארה"ב לא תמיד סבלניים לקיצורי תורים או התחכמות דומה, שימרו על כללי ניקיון, תנו כבוד לתרבות המקומית, חסכו בצעקות וקללות בעברית, זכרו שאתם גם שגרירים של ישראל.
 

HELLBRUNN - צילמה חביבה רוטשילד



השכרת רכב

אם גיל ילדכם מחייב כיסא מתאים ברכב (בהתאם לתקנות התחבורה בארץ היעד), כדאי להביא בוסטר (בסיס מושב) אתכם במזוודה – במקרים רבים זה זול יותר מאשר לשלם עבורו לחברת ההשכרה. במקרה של כיסא תינוק, זה כבר יותר בעייתי מבחינת מקום ומשקל, כך שיש להזמינו מראש בעת הזמנת הרכב ולא לחכות עם העניין ליום הטיול (בעונת התיירות עלול להיות מחסור בכיסאות ילדים). כאשר אתם בוחרים את סוג הרכב, וודאו כי יש מקום מספיק בבגאז' לכל המזוודות והציוד וגם מרווח מספק לכיסאות ילדים על המושב האחורי. ילדים מתחילים להשתעמם ולריב בנסיעות ארוכות, תכננו בהתאם את מסלול הטיול מנקודת הלינה והצטיידו במשחקים לדרך.


כסף, אוכל ותרופות

לא לשכוח לקחת כובע לכל משתתף וקרם שיזוף, קחו גם תרופות נדרשות, תחבושות ופלסטרים והקפידו להזמין מראש ביטוח נסיעות עם כיסוי מתאים.

עלויות כספיות: בסעיף מתנות וקניות – צריך להגביל תקציב (יוני או כל חישוב אחר) אחרת זה עלול להיות בור ללא תחתית. מחיר כרטיס ילד: אתרים רבים מציעים כרטיס ילד בהנחה, לעתים תדרשו להציג תעודה עם גיל הילד לווידאו תאריך הולדת מדויק, במלונות הילד צריך להיות בגיל המתאים למחיר עד לתאריך יום העזיבה.

תזונה – לא רק מקדונלד'ס: חשבו גם בטיול על כללי תזונה תזונה נכונה, קל ליפול למלכודת הג'אנק, אבל זה שאתם נמצאים בחופשה, לא אומר שמותר להרעיל את הגוף ללא הגבלה. מותר כמובן לקנות לילדים גלידה איטלקית משובחת, אבל רצוי גם לקנות פירות בסופרמרקט או בשוק המקומי הקרוב ולקחת אל החוף.
 

מבט על השוק של טהיטי



שימו עין על מסמכים אישיים

שמרו היטב על דרכונים וכרטיסי טיסה. באחד מהטיולים אותו הדרכתי, בילינו כמה שעות בפארק שעשועים במדינה אחת, בסיום הבילוי ולאחר שעברנו את הגבול ונסענו מרחק רב, ניגש אלי אחד ההורים בטיול וסיפר ששכח את הדרכונים וכרטיסי טיסה בשירותים של הפארק, לא ניתן היה כבר לחזור למקום ובשיחה טלפונית עם הנהלת הפארק הם ניגשו לשירותים ולא מצאו כבר את המסמכים. אותו אבא נאלץ לשרוף יום טיול שלם לשחזור מסמכים – מה שגם עלה לו כסף רב.


מה קורה אם הולכים לאיבוד?

כאשר יוצאים מהמלון, יש לצייד כל אחד מהילדים בכרטיס ביקור של המלון או פתק עם כתובת ושם המקום. כך, במקרה בו הילד הולך לאיבוד חלילה, הוא יכול להציג את הכתובת לנהג מונית או למקומיים שיעזרו לו לחזור.

במקרה בו אתם נוסעים ברכבת תחתית, הכלל הוא פשוט: אם מסיבה כל שהיא הילד עלה לפניכם לקרון והרכבת התחילה לנסוע, הילד צריך לרדת בתחנה הבאה ולהמתין שם מבלי לזוז. כך שאתם תהיו אלו אשר מחפשים ומגיעים אל הילד, במקום שכל אחד מכם יחפש את השני, יגיע לצד ההפוך ויפספס אותו.

התקבלו 3 תגובות
יפה בן אליהו:  בטיול עם ילדים כדאי לתת להם רקע מוקדם על יעד הטיול ואם אפשר לשתפם ברמה כזו או אחרת בבחירת המסלול והיעד. אם אפשר להכין קלפי משחק או טרוויה (תלוי בגיל) על היעד.
לקחת חטיפים/אוכל המוכרים ואהובים.
טיסות ארוכות כדאי ומומלץ טיסות לילה.
רכב, מניסיון אישי תמיד עם יותר מושבים ממספר הנוסעים.למשפחה עם 3 ילדים עדיף רכב של 7 נוסעים, רווחה זו נותנת הרבה שקט בדרך.
נכתב לפני 9 שנים
אריאלה שמילו:  הייתי שמחה לשמוע המלצות לטיול עם מתבגרים ולא רק עם ילדים קטנים.
נכתב לפני 9 שנים
יפה בן אליהו:  מתבגרים הם ילדים...
לשתף אותם בבחירת היעד, במסלול,באטרקציות,לתת להם זמן חופשי לקניות (להקציב להם לפני הנסיעה את הסכום העומד לרשותם), לקחת להם חדר נפרד (לא צריך צמוד להורים), לא להעמיס במקומות שלא מעניינים אותם,לקחת משחקי דרך (של מתבגרים), טבלאט/מחשב. וגם למתבגרים לקחת חטיפים מוכרים מהארץ ולדאוג להם לנישנושים ברכב. מזוודה נפרדת לכל אחד (אחריות של המתבגר), רכב גדול ומרווח שמתאים להפרדת כוחות (בין המתבגרים). יש בטח עוד דברים, אז אם יש שאלה ספציפית תשאלי ..
נכתב לפני 9 שנים
על מנת להגיב עליכם
X