הכתבה מאת דודו זיידנר פורסמה בתאריך 19/06/16 19 לייקים   |   16K צפיות
יבשת:   אסיה
מדינה:   יפן

פריחת הדובדבן - טיול ביפן המרהיבה

יצאנו לטיול משפחתי מיוחד ביפן לאחר תכנון ארוך ופרטני מאוד, הזמנו טיסות ליפן ויצאנו לדרך. המשפחה כוללת זוג הורים ושלושה ילדים בוגרים, בחרנו לנסוע בחופשת הפסח עקב אילוצי חופשות (אחת המשתתפות עובדת כמורה). לאור הצלחת הטיול החלטתי לשתף במטרה לעזור לאחרים בתכנון טיול עצמאי, הפגת החששות וקבלת כיוונים. 
 


ככלל, יפן היא יעד שונה באופן ובעומק התכנון מיעדים מוכרים אחרים בעולם: התחבורה שונה, התרבות שונה, האוכל שונה, רמת האנגלית לא משהו - בעיקר במסעדות פשוטות (בחלקן אין אפילו תפריט באנגלית), נהגי מוניות ואוטובוסים לא מדברים אנגלית בד"כ. דווקא באוטובוסים ורכבות יש שילוט אלקטרוני גם באנגלית.

האתר הראשי שנעזרתי בו בתכנון (ואין עליו) הוא: Japan Guide, זהו אתר מקיף, המון מידע ברור, למעשה אפשר להסתדר רק איתו ולהצליח.


אוכל ביפן

יש ביפן הכל מכל וכול, גם מקדונלד'ס, גם בורגר קינג, גם סטארבקס, סבן אילבן וכן הלאה כך שמי שאינו אוכל את האוכל המקומי יכול לחיות על מוצרים מוכרים.

לדעתי, החלק הקולינרי של יפן מדהים וממליץ בכל לשון לאכול אוכל מקומי, חלקו מוזר וחלקו לא, להלן כמה המלצות עם כתובות ולינקים לפי סדר ה"וואוו" שהאוכל משאיר:

1. מעל לכל, ארוחת בשר קובה, את הבקר הזה משקים בבירה ומעסים, התוצאה בשר משוייש בשומן, רך, טעים ויקר להחריד. ארוחה לחמישה מבוגרים שכללה לכל אחד 200 גרם של בשר קובה והכנה מול העיניים שלנו + חצי לובסטר עלתה כ-900$ בקירוב, ים של כסף אבל כאירוע חד פעמי היה חוויה מדהימה.

 

Misono, 元祖 鉄板焼ステーキ 神戸 みその 京都店
5th Floor, Aoyama Kawaramachi Building, 300 Kawaramachi-dori Takoyakushisagaru Naraya-cho, Nakagyo-ku, Kyoto-shi, 
טלפון 075-255-2981 (〒604-8027中京区河原町通蛸薬師下ル奈良屋町300T.S.C.タワー5F)

 
2. סוקיאקי / שאבו שאבו, על השולחן יש בד"כ מרק או תבשיל מבעבע, מזמינים מגשים של ירקות / פירות ים / בקר / בשר אחר, טובלים את המרכיבים בתבשיל הרותח וולאחר שהוא מוכן, מוציאים וטובלים בקערות רטבים אישיות ואוכלים: סוג של פונדו במזרח אסיה, עם הרבה סאקי ובירה זה ערב נפלא, עלות לאדם בין שלושים לחמישים דולר.
 
המסעדה נמצאת בעיר קיוטו: 
 

Gyuzen Shijo Karasuma
Daigo Hase Building B1, Karasumado-ri Shijyosagaru Suiginnyacho637, Shimogyo-ku, Kyoto-shi, Kyoto, 600-8411
The fifth Nagatani Building B1, Authority of Karasuma, Shimogyo-ku, Kyoto-shi, Kyoto Article 4 lower ru 637 Suiginnyacho, 600-8411
Subway Karasuma Line Shijo Station 1-minute walk
Hankyu Kyoto Main Line Karasuma Station 1-minute walk
Open Hours: Monday - Sunday & Holiday 17:00 - 23:00


3. אוקונומיאקי, לביבה יפנית שמונחת לאחר הכנתה על הפלטה הראשית של המטבח, מניחים אותה על שולחן שהוא פלטת חימום, סביבו יושבים כולם, אפשר לגוון עם כל הרכב שרוצים, צמחוני + גבינה, פירות ים, בשר "אחר" וכן הלאה, עלות לאדם עשרים עד שלושים דולר כולל בירות לרוב. מוכר מאוד בערים הירושימה וקיוטו.

4. מרקי אודון למיניהם, למעשה המגוון הוא אינסופי, טעמים שונים, הרכבים שונים, לתשומת לבכם, תמיד ציר המרק כולל בשר – בד"כ חזיר גם אם אין בו חתיכות בשר והוא נמכר כ"צמחוני". גם כאן יש המוני גרסאות והמוני טעמים והרכבים, עלות 10 דולר בממוצע ומטה.
קיוטו, מסעדת Ippudo, המסעדה נמצאת במרכז קיוטו, ממש ליד Nishiki Market, מאחורי הבלוק של החנות הענקית של Daimaro שברחוב Sajo.
653-1 Bantoya-cho, Higashinotoin, Nishikikoji higashi iru, Nakagyo-ku
הכתובת ביפנית: 中京区東洞院錦小路東入ル阪東屋町653-1 11am-2am

5. אוכל רחוב: כמובן Nishiki Market בקיוטו, מגוון אינסופי של רגלי תמנונים ובייבי דיונונים על מקל על האש ועוד אינסוף הצעות.

6. רשת אוכל מקומי בשם Yoshinoya, זולה מאוד, עם מגוון עצום של מאכלים ממרקים דרך פירות ים ובשר עם אורז.

7. מתוק: היפנים משוגעים כנראה על מתוקים, בכל מקום יש גלידות בטעמים ובצבעים שונים ומשונים, לי היה הכי טעים שומשום שחור, אחריו תה ירוק וכן הלאה. שוקולד קיט קט ניתן לקנות בטעמים מוזרים ומדהימים, מלון עם גבינת מסקרפונה, ווסאבי, תה ירוק, שעועית אדומה ועוד.

בערים קטנות, נתקלנו בעיקר בעובדה שהמסעדות סגורות בין 14:00 ל-16:30, "סוג של" שלאף שטונדה.


יפן - תחבורה

אנחנו בחרנו לנסוע ברכבות ולצורך כך רכשנו שלושה חודשים לפני הנסיעה כרטיסים לשבועיים בחברת Japan Railways, מעתה יקרא כרטיס JR. עלות שובר למבוגר בקרון רגיל לשבועיים הייתה 370$, השוברים הגיעו אלינו מפריז. רוכשים אותו באתר הזה, מקבלים דרך FedEx בדואר תוך מספר ימים שוברים להמרה עם הנחיתה ביפן במשרדי JR הנמצאים בטרמינל הנחיתה מאירופה. יש לקחת זמן בתכנון להחלפת השוברים, יש תור גדול, לנו לקח כ-45 דקות והתור היה יחסית קצר. אופציה אחרת היא לנסוע לתחנה גדולה כמו Tokyo בתשלום נוסף ורק שם להמיר את השובר, חוסך זמן / עולה כסף.

לאחר קבלת ה-JR פאס נכנסנו למשרד הזמנות של חברת JR בתחנת מטרו גדולה וביצענו Reservations לכל הרכבות לכל הטיול. התהליך מהיר והיתרונות ברורים, לא צריך כל יומיים להיכנס להזמין, ככל שמזמינים מוקדם יותר מקבלים את הכרטיסים לתכנון הרכבות שהכינותי מראש. כמובן תמיד עומדת האופציה לבוא לרכבת ללא הזמנה מראש ולהמתין עם עוד נוסעים למקום פנוי באותם קרונות המיועדים לנוסעים ללא הזמנות, אם הרכבת ארוכה יש כשליש קרונות ללקוחות ללא הזמנות ואם הרכבת קצרה לעיתים אין קרון כזה בכלל. אפשר להזמין גם דקות לפני בוא הרכבת ואפשר להחליף והכל נעשה במשרד המקומי של JR הנמצא בכל תחנה גדולה ומלווה בשלטים ירוקים (הסמל של JR) ונקרא ביפנית: Midori-no-madoguchi.

על הכרטיס של JR מודפס ביפנית (אבל יש גם מספרים אז אנחנו "מבינים" דרך זה על מה מדובר) שם הרכבת, שעת היציאה, שעת ההגעה, מספר הקרון ומספר המושב. כשממתינים לרכבת שעוצרת ללא יותר משתי דקות, יש להמתין על פי הרשום על הרצפה בהתאם לכרטיס, בעצם לעמוד מול הכניסה לקרון שרשום לכם על הכרטיס. כאשר משתמשים ב-JR Pass לא עוברים במכונות האוטומטיות אלא מציגים את הכרטיס לאיש הרכבת שיושב באחד מהקצוות של המערכת האוטומטית והוא מאשר לעבור.

על מנת להקל מאוד בתכנון (לפני ובעת השהות) יש להשתמש במנוע חיפוש מיוחד לרכבות, רק אל תשכחו להוריד מפרמטרי החיפוש את רכבות שינקנסן המהירות מסוג NOZOMI (דרך תפריט More Options), רכבות אלו אינן כלולות בכרטיס JR ועלותן גבוהה מאוד.
  


יש לשים לב ולהבין את נושא רשתות הרכבות, "על המזלג": יש את הרשת של JR שהיא גם בין עירונית וגם תוך עירונית ברוב הערים שהיינו בהן ובתוכה יש הפרדה לרשת הרכבות המהירות שינקנסן. בנוסף בכל עיר גדולה יש את רשת המטרו המקומית שאינה כלולה בכרטיס. בין כל אלו יש מעברים רבים וארוכים, טרמינלים ענקיים ובחלק מהתחנות עובדים ביום אפילו מיליון – כן, 1,000,000 – נוסעים ביום, תנו דעתכם לכמות האנשים שמתרוצצים ממקום למקום, ממש נסחפים בזרם.

נקודה חשובה נוספת היא העומס במטרו בשעות עומס. בימי העבודה בין 07:30-09:00 ובשעות אחה"צ יש עומס רציני, בימי העבודה יש אפילו קרונות לנשים בלבד המסומנים בצבע ורוד למניעת הטרדה מינית "בעזרת" הלחץ והדוחק. 
 


בתכנון צריך לתת את הדעת לכך בעיקר כשעוסקים בנסיעה עם המזוודות, מאוד קשה להכניס לקרון דחוס מספר מזוודות ולכן הקדמנו נסיעות בימים של מעברים והזמנו רכבות בין עירוניות מוקדמות בהתאם. 


סוגי רכבות ביפן

Local  – עוצרת בכל תחנה
kaisoku - Rpid  – עוצרת בפחות תחנות.
(kyuko) Express  – עוצרת בעוד פחות תחנות.
(tokkyu) Limited Express  – עוצרת רק בתחנות עיקריות.
(shinkansen) Super Express – פועלות על פסים ופלטפורמות נפרדות.

רכבות שינקנסן - Bullet Train 
Kodamo - עוצרת בכל תחנת שינקנסן (מאסף), הכי איטית.
Hikari - עוצרת במעט תחנות עיקריות, הכי מהירה למחזיקי JR Pass.
Nozomi ו-Mizuho שאינן כלולות ב-JR שלנו.


התנהלות ותרבות ביפן

ברוב המקומות שהיינו יש סדר וניקיון ברמה מדהימה, נגזר מתרבות ומכמה נקודות חשובות למטיילים:

1. אין פחים כמעט בשום מקום! זאת אומרת שאת כל הפסולת שמצטברת במהלך היום (עטיפות של כריכים, טישו וכל דבר אחר צריך לשאת איתנו עד למציאת פח או למלון / דירה.
2. אסור לעשן ברחוב אלא בפינות עישון שיש פה ושם. למעשנים יש בעיה אמיתית: 
 


היפנים מחונכים ומנומסים מאוד, אף אחד לא מדבר ברכבת בטלפון סלולארי אלא רק במעברים בין הקרונות. אף אחד לא עובר באור אדום גם כשהכביש ריק ועכשיו השעה 23:00. לא מצפצפים ברחוב, לא מלכלכים, המון לא ולא....

לא פעם, כאשר שאלנו מישהו על מיקום של אתר שחיפשנו הם עזבו את מה שעשו ולקחו אותנו עד למקום עצמו, גם בגשם זלעפות.
שירותים יש בכל מקום והרבה, בכל תחנת רכבת יש מספר חדרי שירותים, השירותים נקיים באופן מרשים וכוללים אסלות מחוממות ועוד פטנטים מצחיקים כמו כפתור להשמעת רעש רקע שלא ישמעו  בחוץ מה קורה בפנים...


מזג אויר

בגדול, אפריל הוא חודש הפכפך, יכול לרדת גשם, מעונן, שמש וכן הלאה, פשוט אביב. מתוך כך, טוב שבתכנית יהיו גם אתרים כמו מוזיאון, סיור במפעל מכוניות וכן הלאה כך שתהיה גמישות בהתאם למזג האוויר. אנחנו החלפנו תכניות בין הימים כשהיה אפשרי ומזג האוויר היה גשום. לעניין מזג האוויר, טוב שתהיה לכם גם מנה גדושה של מזל.


מסלול הטיול שלנו

טיסה דרך אירופה לטוקיו וחזרה דרך אירופה מאוסקה.
את כל המלונות למעט דירות Air BNB בצענו ב-Booking.com ללא בעיה כלשהי.
פירוט הלילות במסלול: טוקיו (4 לילות), הקונה (1), מטסומוטו (1), טקיאמה (2), קיוטו (4), הירושימה (1), אוסקה (2).
 


 
מסלול מפורט כולל דגשים

טוקיו (דירת שני חדרי שינה וסלון ברובע Shinjuku, 250$ ללילה).


יום ראשון (טוקיו): התחלנו את הטיול בנסיעה עם המזוודות משדה התעופה לתחנת Tokyo איפסנו את המזוודות בשמירת חפצים על מנת שנוכל לטייל עד קבלת הדירה אחר הצהריים. הגענו לתחנה וחטפנו הלם מכמות האנשים, מגודל התחנה, מכמות הרכבות והקווים.
משם נסענו למקדש Sensōji ברובע אסאקוסה, מקדש Asakusa,המוזיאון הלאומי של טוקיו. 

אח"כ נסענו במטרו לרובע Akihabara מרכז האלקטרוניקה ומוצרי החשמל לחנות שנמצאת בתחנת הרכבת בשם Yodobashi camera, פתוחה עד 21:30.

לא לשכוח ללכת עם הדרכון כל הזמן כי בקניות מקבלים בחלק מהמקומות הנחה של 8% (אם אני לא טועה) ומצמידים לדרכון טופס שיש למסור בשדה התעופה לפקיד מיוחד.

בערב נסענו ברכב עילית על גשר הקשת בענן לאי המלאכותי Odaiba המהווה (איך לא ?) מרכז קניות ובידור ענקי. חזרנו לדירה, בדרך עצרנו במסעדה מקומית לאכול Doria שהוא תבשיל אורז לוהט בטעמים שונים, קנינו גם מצרכים באחד מהסופרמרקטים הפתוחים עד חצות.


יום שני (טוקיו): נסיעה ל-Nikko וחזרה להסתובב במקדשים ובטבע כחצי יום, Nikko (日光, Nikkō) הנמצאת 140 ק"מ מצפון לטוקיו בלב נופים של הרים, יערות ומפלים. כדאי להגיע ביום חול בבוקר כדי להימנע מהמוני התיירים והמקומיים שמגיעים אל העיר. 

אחה"צ פארק ורובע Uneo, בערב Shinjuku:
 

יפן



יום שלישי (טוקיו): על הבוקר ביקור בשוק הדגים Tsukiji Fish Market  שאפשר לקנות במסעדות הסובבות אותו מכל טוב הים, אלפי אנשים צובאים על המסעדות והדוכנים, מרשים ביותר.
 


משם לרובע הקניות Ginza לראות את מגדלי הקניות כמו Mitsukoshi ו- Printemps, התפעלנו מהגודל ומהמחירים היקרים, משם למוזיאון אדו (תולדות טוקיו) Edo-Tokyo Museum ובגשם שוטף פארק Shinjuku Gyoen לראות את פריחת הדובדבן, ה-Sakura. 
 


בערב שיטוט ואוכל ברובע Shibuya בו נמצא מעבר החציה הגדול בעולם, מאות אנשים עומדים ועם הינתן האות עוברים את הצומת הגדולה לכל הכיוונים, יפה לצלם ומרשים. כל הסמטאות מלאות במסעדות מקומיות ובמגדלי קניות שכולנו מכירים Zara Adidas H&M הם רק חלק מהמותגים והמחירים נמוכים מבארץ על פי דיווחי בנות משפחתי ש"עבדו" קשה בתחום הרכש.
 



יום רביעי (טוקיו): סיור ברבעים Ikebukuru ו-Harajuku רובע הצעירים שלמרות הגשם השוטף היו ברחובות בתלבושות מוזרות וצבעוניות, מקדש מאיג'יMeiji Jingu Shrine  וסיום הקניות ב-Shinjuku.

במהלך היום, עצרנו בתחנת שינג'וקו לרכוש את ה- 2 Days Hakone Free Passאשר עלותו ללא הנסיעה מטוקיו וחזרה היא 4,000 ין, רוכשים אותו ב- Odakyu Sightseeing Service Center, Shinjuku שנמצא ב- 1st floor (Ground Floor), Odakyu Railway Shinjuku Station West Exit. 

הכרטיס מכסה את כל המסלול שיתואר בהמשך והוא נוח וזול. אם לא רכשתם אותו בטוקיו, ניתן לרכוש אותו גם בתחנת Odawara אליה מגיעים בדרך החל מהשעה 09:30 בבוקר.

לסיכום טוקיו, זוהי עיר מערבית עם רבדים יפנים בעיקר באוכל ובתרבות, קלה מאוד להתמצאות, הכל משולט באנגלית ותוך יומיים אתה מרגיש בבית.


יום חמישי (הקונה): מלון: Yoshiike Ryokan, דירה לחמישה מבוגרים הכוללת שני חדרים לשינה על מחצלות טטאמי + חדר ישיבה מרכזי + שטחים למזוודות + הארוחה מסורתית בחדר אוכל פרטי בעלות של 810$, פשוט מדהים!

נוסעים ברכבת JR כמובן להקונה למלון מסורתי יפני הנקרא Onsen ryoken, במלון מרחצאות חמים ציבוריים, מתרחצים בעירום מלא, גברים ונשים לחוד, יש גם Private Bath שאפשר להזמין והכל מלווה בארוחה מסורתית יפנית שהיא עצמה חוויה מיוחדת.

בכל תחנת רכבת רצינית יש שירות שליחת מזוודות, או למלון במטרה לחסוך זמן או למלון בעיר אחרת, מובטח שיגיע ומובטח שיגיע בדיוק מופתי של מועד ושעות.

עם ההגעה לתחנה הסופית, שלחנו את המזוודות למלון (700 ין למזוודה) ויצאנו לדרך במסלול הכולל רכבת, רכבל, סירה ואוטובוס לראות את נופי האיזור, את המוזיאון הפתוח הכולל יצירות של פיקסו בין היתר, את אגם אשי, את הר פוג'י (מרחוק מאוד) ואת הנוף הכפרי השקט והרגוע שמסביב.

חזרנו אחה"צ למלון וקיבלנו דירה ע נ ק י ת של מספר חדרים מרופדים במחצלות טטמי. לבשנו את היוקאטה (סוג של קימונו בית להסתובב במלון ולשחק אותה יפני מסורתי) וכפכפים. 
 

 


שמנו פעמינו לבריכות המים הרותחים להירגע מעמל היום כולל ביקור בגנים המופלאים של המלון:
 

 


בערב אכלנו ארוחה מסורתית שהורכבה מכמה מנות שונות ומשונות והרבה סאקי.

למען האמת, היינו זקוקים לאומץ על מנת לאכול חלק מהמוצגים, אבל עמדנו במשימה כקבוצה ומאוד נהנינו מהאווירה, השתייה והצחוקים אחד עם השני.


יום שישי (מטצומוטו): מלון Matsumoto Tokyu REI שלושה חדרים (קטנטנים), לילה אחד, 432$.המלון מרוחק 250 מטר מתחנת הרכבת, זרקנו את המזוודות והלכנו לטירת העורב/המצודה השחורה Crow Castle (烏城 Karasu-jo) ומבצר הכתר, אחת משלושת הטירות הגדולות והידועות ביפן. Matsumoto Castle (松本城, Matsumotojō). 610 ין, פתוח משעה 08:30-17:00, כרטיס אחרון אפשר לרכוש עד 16:30. בהמשך שיטוט בעיר, נכנסנו אל פאב מקומי לטעימת אוכל במסעדת "המבורגרים" יפאנית.


יום שביעי (טקיאמה): מלון Takayama Green Hotel,3 חדרים, שני לילות, 1,165$, אחרי השארת המזוודות במלון הולכים לסיור בין הרחובות והסמטאות הציוריות ובתי העץ והקש שנשתמרו מאות רבות של שנים ברובע San-machi-suji, מזג האוויר נפלא וכל העיר הקטנה הזאת מאירה לנו פנים, אם באוכל ואם בחוויות של אוכל רחוב מסוגים שונים וטעימים ובין היתר Hida Beef צרוב קלות על גוש אורז ומשוח ברוטב מתקתק חרפרף, פשוט טעים !
 


יום שמיני (טקיאמה): נסיעת בוקר בטיול מוזמן דרך האינטרנט לכפר שירקאווה – גם בו נמצאים בתים טיפוסיים לאזור הניכרים בגג מיוחד הבנוי משכבות שכבות של קש יפני מיוחד, מאוד יפה ומרשים. ההזמנה אפשרית באתר
 


לאחר החזרה ובגשם אינסופי הלכנו לסיור של שעתיים במוזיאון הפתוח המציג את הבתים של יפן לאורך השנים סביב אגם קטן בו שטים ברווזים ודגים.

במלון כמובן התרגעות במרחצאות, ארוחת ערב איטלקית במסעדה מקומית שמנוהלת ע"י שף בודד שעושה הכל לבדו והתוצר מרשים ביופיו וטעמו.


יום תשיעי (קיוטו): Kyoto Hana Hotel, 2 חדרים זוגיים גדולים ומרווחים + חדר אחד לבודד שמעשן, ארבע לילות 2,470$ לכולם יחדיו.
הגענו בשעות אחר הצהריים, מזוודות למלון והופ לטירת Nijjo ומשם לשוק Nishiki Market, שוק אוכל, מלא חנויות ומסעדות קטנות, 5 בלוקים מלאים שמתחברים לרחובות סמוכים של קניות לאורך קילומטרים רבים. זאת ההזדמנות לטעום בלי סוף כל מיני שרצים על שיפוד, אורז עטוף באצה ממולא באצות מוחמצות ועוד מטעמים מדהימים ושונים מהמוכר לנו.
 


פירוט המשך הטיול יגיע בחלק ב' לכתבה: טיול ביפן חלק שני

על מנת להגיב עליכם
X