הכתבה מאת איתמר קוטלר פורסמה בתאריך 18/09/22 4 לייקים   |   12K צפיות
יבשת:   אפריקה
מדינה:   איי סיישל

איי סיישל הם לא רק מה שאתם מדמיינים. מדינת האיים שנתפסת כיקרה מאוד או מתאימה בעיקר לזוגות בירח דבש ודומה בסגנון לאיים המלדיביים, רחוקה מאוד במציאות מהדימוי שלה. אין שום דבר דומה בין האיים המלדיביים (או זנזיבר או מאורי'ציוס או כל יעד אקזוטי אחר שאתם חושבים עליו) לאיי סיישל. יש במדינה 3 איים מרכזיים (ועוד 100 איים קטנים) עם יערות גשם, סלעי גרניט יחודיים, צבי ענק ועשרות חופים מרהיבים שכל אחד מהם שווה גלויה. יש בה גם לא מעט אטרקציות ומסלולי טיול שהופכים אותה ליעד מגוון הרבה יותר מעוד חופשת בטן-גב בלי לצאת מהמלון.

איי סיישל גם לא יקרים כפי שמציגים אותם. בתכנון נכון, ניתן לטוס לטיול באיי סיישל במחירים סבירים לחלוטין (זה לא יהיה טיול זול, אבל גם לא טיול יקר יותר מיעדים פופולריים במערב אירופה). ולגבי המיתוס האחרון, איי סיישל הם ממש לא יעד שמתאים רק לזוגות אלא יעד טיול מושלם למשפחות, במיוחד עם ילדים קטנים. הטבע, החופים, החיות והאטרקציות הופכים את הטיול לחוויה מגוונת וכיפית לכל המשפחה. תוסיפו לזה את מרחק הטיסה הקצר (כ- 6 שעות בטיסה ישירה מישראל) ותקבלו את הבחירה הראשונה שלי לחופשה משפחתית ביעד אקזוטי בחו"ל. 

 



מתי לטוס לאיי סיישל

בגדול, איי סיישל הם יעד שמתאים לטיול בכל ימות השנה: תמיד חם וההבדלים המרכזיים בין החודשים השונים הם בכמות המשקעים ועוצמת הרוחות (שמשפיעה על גובה המים באזורים שונים של האיים). החודשים שנחשבים לטובים ביותר לביקור באיי סיישל הם אוקטובר-נובמבר ואפריל-מאי (חגי תשרי ופסח) אז כמויות המשקעים נמוכות יחסית, הרוחות רגועות והים שטוח כמעט בכל החופים.

אין בעיה לטייל גם בחודשים האחרים, אבל כדאי לבחור את מיקום מקומות הלינה בהתאם למזג האוויר הצפוי בתאריכים שתבחרו. החודשים ינואר-פברואר נחשבים לחודשים הכי פחות טובים לטיול עם לחות שמגיעה ל- 100% ברוב הימים וכמויות משקעים גדולות משמעותית מחודשים אחרים.
 

לגונה מרהיבה באיי סיישל



איך מגיעים לאיי סיישל

איי סיישל הם היעד האקזוטי הנגיש ביותר מישראל. נופים של הצד השני של העולם בפחות מ- 6 שעות טיסה ישירה. ולמרבה המזל יש לא מעט אפשרויות של טיסות לאיי סיישל מישראל. טיסות ישירות מישראל מופעלות 2-3 פעמים בשבוע ע"י אייר סיישל (בתקופות החגים לרוב נוספת טיסה שבועית רביעית ולעיתים יש טיסות ישירות נוספות של ארקיע / אל-על במתכונת של טיסות שכר). 

אופציות נוספות (ולרוב זולות יותר) הן טיסות עם קונקשן דרך טורקיה (טורקיש איירליינס), אתיופיה (אתיופיאן איירליינס) או איחוד האמירויות (אמירטס, פליי דובאי או אתיחאד). יש גם אופציה לטוס דרך אירופה, אבל זה פחות מומלץ כיוון שזה מאריך את הדרך באופן משמעותי. נמל התעופה הבינלאומי באי מאהה הוא נמל קטן מאוד וכמות הטיסות אליו מצומצמת. לכן מומלץ להזמין טיסות כמה שיותר זמן מראש כי המחירים רק עולים ככל שהטיסות מתמלאות.
 

נמל התעופה באיי סיישל

 


איך עוברים בין האיים

כאשר מדובר על מעבר בין שלושת האיים המרכזיים באיי סיישל (מאהה, פרלין ולה דיג), הדרך הפשוטה והזולה ביותר למעבר בין האיים היא באמצעות מעבורת. השיט בין מאהה לפרלין לוקח בערך שעה ומפרלין ללה דיג זה בסה"כ עוד 15 דקות. יש ברוב הימים 2-3 מעבורות בין כל אחד מהאיים ומומלץ להזמין מקום מראש ולא לנסות לקנות כרטיסים ברציף לפני ההפלגה כי בהחלט יתכן שהמעבורת תהיה מלאה. המעבורות מיועדות לנוסעים בלבד (לא ניתן לעלות עליהן עם רכבים) ולכן אם שוכרים רכב, צריך להחזיר אותו לפני השייט.

לצד נמל התעופה הבינלאומי במאהה, יש נמל תעופה מקומי קטן באי פרלין (מסלול צנוע עליו נוחתים מטוסים קטנים). זוהי אופציה יקרה יותר שמתאימה בעיקר למי שרוצה לראות את האיים מלמעלה ולמי שרגיש במיוחד לשייט בים הפתוח (לרוב השייט רגוע ונעים, אבל כשיש רוחות ומזג אוויר סוער זה יכול להיות פחות סימפטי). כדאי לשים לב שאם המלון שלכם ממוקם על אי אחר משלושת האיים המרכזיים תצטרכו לארגן סירה פרטית דרך המלון או עצמאית על מנת להגיע אליו. יש אפילו אי עם מלון שניתן להגיע אליו רק במסוק.
 

דקלים על החוף באיי סיישל

 


איך לתכנן את הטיול באיי סיישל

יש מספר אלמנטים שעלולים להפוך את הטיול באיי סיישל ליקר בצורה קיצונית. הראשון הוא לינה בריזורטים “הכל כלול” או חצי פנסיון (בעיקר כשמדובר בהרכב משפחתי גדול עם 2-3 ילדים), השני הוא שימוש במוניות על מנת להגיע ממקום למקום (נסיעה של 15 דקות משדה התעופה למלון תעלה לפחות 50-60 אירו) והשלישי הוא סיורים מאורגנים (בעיקר אלו שיוצאים מהמלונות, אבל גם אלו שתסגרו עצמאית לא יהיו זולים במיוחד).

מה הפתרון? לבחור נכון את מקומות הלינה (ויש מקומות לינה מעולים בכל האיים. ממלונות בוטיק קטנים דרך צימרים ועד וילות מפנקות), לאכול בחוץ במסעדות (יש הרבה מסעדות טובות מאוד והמחירים דומים למחירים בארץ) ולשכור רכב. עלויות השכרת רכב באיי סיישל סבירות למדיי (50-60 אירו ליום לרכב קטן, 70 אירו ליום לרכב משפחתי ועלויות דלק דומות לישראל) ומדובר בחיסכון עצום בסעיף הנסיעות וגם בחיסכון בסעיף האטרקציות מכיוון שתוכלו להגיע עצמאית לחלק גדול מהמקומות (בלי רכב תצטרכו להזמין עבורן סיור מאורגן יקר).
 

קוקוסים באיי סיישל



תכנון המסלול וחלוקת הימים

משך הטיול האידיאלי לטעמי לביקור באיי סיישל הוא בין 10-14 יום. בפרק זמן שכזה ניתן לבקר בשלושת האיים המרכזיים ולמצות את מה שיש לכל אחד מהם להציע (מדובר באיים שכל אחד מהם שונה ויחודי מהאחרים בנופים, בפעילויות, באווירה ובסגנון). מי שמגיע לפרק זמן קצר יותר, מומלץ שיתמקד בשני איים בלבד (מאהה ולה דיג). ואם אתם מגיעים לפחות משבוע כדאי להישאר רק באי מאהה ולהגיע אולי ללה דיג במסגרת סיור יומי.

מבחינת חלוקת הזמן, האי מאהה שווה 5-6 לילות (ומומלץ לחלק את הלינה בין שני מקומות באזורים שונים), בפרלין מספיקים 2-3 לילות ובלה דיג כדאי להשקיע 3-4 לילות לפחות ואפשר גם יותר כי כיף שם בצורה בלתי רגילה. במאהה ופרלין מומלץ כאמור לשכור רכב (בלה דיג אין רכבים על האי למעט מוניות והתניידות מתבצעת באמצעות אופניים או ברגל). את השהות במאהה כדאי לחלק לתחילת הטיול וסוף הטיול ואז מתניידים עם רכב לאורך כל הזמן על האי ונמנעים מלשלם עלויות נסיעה מופרזות למוניות.
 

האי המלאכותי עדן באיי סיישל


 

טיפים לבחירת מקומות הלינה


אנחנו מטיילים עם ילדים קטנים (היו בני 7, 4 ושנתיים בטיול שלנו לאיי סיישל) ואוהבים מקומות לינה מרווחים עם שטח פעילות גדול לילדים. כמובן שעדיף שהם יהיו במיקום אסטרטגי על החוף, עם גינה ענקית, בריכה פרטית או נוף יוצא דופן. למרבה המזל יש באיי סיישל לא מעט מקומות לינה כאלה והמחירים שלהם מפתיעים (בטח בהשוואה לריזורטים הגדולים). זה דורש להזמין אותם כמה שיותר זמן מראש (מקומות הלינה הטובים נתפסים במהירות) ולהקדיש זמן לחיפוש ובחירת המקומות שהכי מתאימים לכם.

בטיול שלנו ישנו במקומות לינה פשוט מעולים והתמורה שקיבלנו עבור המחיר ששילמנו הייתה גבוהה לאין שיעור מהתמורה שמקבלים במלונות הגדולים שרוב הישראלים הולכים אליהם. כך לדוגמא בית ענק (מעל 120 מ"ר) שבנוי עם כלונסאות על צוקים מעל הים עם נוף ללגונה הכי יפה שיש במחיר של בערך 230 אירו ללילה. הבית נמצא בצד הדרום מערבי של האי מאהה.
 

בית עם נוף מרהיב באי מאהה

 


דוגמא נוספת היא וילה ששהינו בה באי פרלין: וילה בשטח 200 מ"ר עם 4 חדרי שינה (מתאימה גם למשפחות גדולות), גינה ענקית ובריכה פרטית מפנקת במיוחד. המחיר - 300 אירו ללילה. זה אולי נשמע לכם לא זול, אבל תזכרו שמדובר במשפחה של 5 אנשים במקום שנחשב לאחד מהמקומות היקרים ביותר בעולם. תחשבו מה מקבלים באותו מחיר (בערך 1,000 ש"ח ללילה במועד פרסום הכתבה) בישראל עבור משפחה בגודל שלנו (רמז, אולי חדר בסיסי באירוח כפרי). 

עבור לינה של 13 לילות באיי סיישל שילמנו בסה"כ קצת יותר מ- 3,000 אירו אותם חילקנו בין 4 מקומות לינה (חלקם עם ארוחת בוקר וחלקם אירוח בלבד). אם היינו בוחרים לבלות את חגי תשרי באילת במקום באיי סיישל, כנראה שהיינו משלמים את הסכום הזה על 3-4 לילות ולא על 13. לא אומר מה יותר משתלם, רק מניח את זה פה :)
 

וילה עם בריכה פרטית באי פרלין



עוד כמה המלצות חשובות

המטבע בסיישל נקרא רופי סיישלי ולמרות שניתן לשלם בכרטיס אשראי כמעט בכל המקומות, יש צורך גם בכסף מזומן במהלך הטיול. מומלץ להגיע למדינה עם שטרות של אירו וניתן להמיר את לכסף המקומי במספר צ'יינג'ים בעיר הבירה ויקטוריה (כולם מפוקחים ע"י המדינה) או בסניפי הבנק המקומי (בשני המקרים יש צורך להצטייד בדרכון בכדי להמיר כסף).

השכרת הרכב באיים מאהה ופרלין מסודרת להפליא. ניתן לאסוף / להחזיר רכבים הן בשדה התעופה והן בנמלים מהם יוצאות המעבורות לאיים האחרים. תקפידו להזין בצורה נכונה את מספר הטיסה שלכם ו/או את מספר המעבורת, ותהיו בטוחים שנציג של חברת ההשכרה יחכה לכם עם הרכב מיד כשתגיעו.

הנהיגה באיי סיישל היא בצד שמאל של הכביש וישנם אזורים בהם הכבישים מפותלים ובצדי הדרכים השוליים צרים מאוד (או שאין שוליים בכלל) ויש בורות ניקוז או תהום. זה לא אומר שצריך לפחד מלנהוג באיי סיישל (כי באמת שאין סיבה) אבל כן צריך לנסוע לאט ובזהירות במיוחד באזורים ההרריים ובזמן שיורד גשם.

חלק מהמסעדות באיי סיישל (בעיקר במאהה ופרלין) פתוחות בשעות מוזרות, נסגרות לכמה שעות בצהריים או סגורות בחלק מימי השבוע. לפי שאתם נוסעים למסעדה, כדאי לוודא שהיא באמת פתוחה. בשעות הצהריים (בעיקר בסופי שבוע) המסעדות הטובות מתמלאות במהירות וכדאי להזמין מקום מראש.
 

בר מיצים באיי סיישל



האי מאהה

אי הבירה הוא גם האי הגדול ביותר באיי סיישל. באמצע האי יש הרים גבוהים המכוסים ביער גשם סבוך. הצד הצפוני של האי הוא הצד המתויר יותר עם עיר הבירה ויקטוריה והאי המלאכותי עדן (Eden) בחלק הצפון מזרחי ורצועת החוף וואלון (Beau Vallon) בחלק הצפון מערבי שנחשבת לאזור המלונות של האי מאהה. מדובר ברצועת חוף עמוסה וממוסחרת עם עומס תיירים ומחירים גבוהים משמעותית מאזורים אחרים של האי. גם החוף עצמו הרבה פחות יפה מחופים אחרים.

אז איפה כן נמצאים החופים היפים? בצד הדרומי של האי. בצד הזה יש הרבה פחות ריזורטים ומלונות גדולים ויש צורך ברכב על מנת להגיע ממקום למקום, אבל הטבע הרבה יותר פראי ויש המון חופים מרהיבים בסגנונות שונים אחד מהשני שברובם תהיו כמעט לבד לחלוטין. זה גם הצד שבו אני ממליץ לכם לישון (אם מחלקים לשני מקומות לינה, אז אחד יהיה בצד הדרום מזרחי קרוב יחסית לקצה האי והשני יהיה בצד הדרום מערבי קרוב למרכז האי).
 

נופים בחלק הדרומי של האי מאהה


עיר הבירה ויקטוריה היא עיר קטנה וסימפטית שבהחלט שווה ביקור של כמה שעות. יש כמה סופרים גדולים בהם ניתן להצטייד, שוק מקומי גדול של פירות, ירקות, דגים וטקסטיל, מסעדות, בתי קפה וחנויות של המקומיים. מומלץ להחנות את הרכב בחניון מסודר ולעשות סיור של 3-4 שעות באזור המרכזי של העיר (הכל נמצא במרחק הליכה). ניתן גם לבקר במקדש ההינדי הקטן שנמצא בסמוך לשוק.

האי עדן הוא אי מלאכותי שנמצא במרחק נסיעה של כעשר דקות דרומית לויקטוריה ומחובר ליבשה בכביש. באי יש מקומות לינה מודרניים (בעיקר וילות), מרינה גדולה וקניון פתוח עם מספר מסעדות וחנויות מותגים (אל תצפו לחוויית קניות משמעותית). שווה בהחלט להגיע לפחות פעם אחת במהלך הטיול ולסיור קצר וארוחה באחת מהמסעדות במקום.
 

מקדש הינדי בעיר ויקטוריה


ברחבי האי יש מספר מסלולי טיול ברמות קושי שונות. המסלולים היפים ביותר הם אלו שמביאים אתכם אל פסגות ההרים במרכז האי ובסופם נקודות תצפית מרהיבות על הצד המזרחי (ויקטוריה, האי עדן והאי סילווט) ועל הצד המערבי (לגונות וחופים מרהיבים). המסלול היפה ביותר לטעמי הוא מסלול קופוליה (Copolia) שהוא אמנם מסלול מעט מאתגר אבל אם אנחנו עשינו אותו עם 3 ילדים קטנים, גם אתם יכולים. בסוף המסלול יש נקודת תצפית פנורמית מרהיבה על כל האי.

מסלולי טיול מומלצים נוספים הם המורן בלנק (Morne Blanc) שמשקיף על הצד השני של האי, העיר של וון (Ven's Town) שהוא מסלול קצר וקליל למי שמעדיף ללכת פחות ולראות את אותו הנוף ומפלי סאוזייר (Sauzier Waterfall) אליהם ניתן במסלול הליכה קצר של כ- 10 דקות. אל המפלים מומלץ להגיע עם בגד ים כיוון שניתן להיכנס לבריכה אליה הם נשפכים.
 

תצפית בסוף מסלול הקופוליה

 

החופים במאהה מאוד מגוונים ובסגנון שונה אחד מהשני. חוף אנסה רויאל (Anse Royal) הוא חוף לבן מושלם שנמצא בצד הדרום מזרחי של האי. חוף הגולשים (Surfers Beach) גם הוא בצד הדרום מזרחי הוא חוף עם לגונה גדולה ותפאורה של צמחיית ג'ונגל שמזכיר קצת את סגנון החופים של קוסטה ריקה.

חוף אינטנדנסה (Anse Intendance) הוא חוף עם גלים גבוהים מאוד שמזכיר חופים בהוואי. חוף פטיט (Anse Petite) הוא החוף של מלון ארבע העונות וגם הוא חוף יפה עם חול לבן. באיי סיישל אין דבר כזה חופים פרטיים (סגורים לציבור) וניתן להיכנס לכל חוף גם הוא בתחומי מלון מסוים. בחוף בוליו (Anse Bolieau) יש שתי לגונות ענקיות עם צבעים מרהיבים ושפל של ממש בשעות הבוקר (אפילו הילדים יכולים ללכת ברגל עד לאמצע הלגונה בשעות השפל).
 

חוף הגולשים במאהה


האי פרלין
 
פרלין - אי קטן משמעותית ממאהה אבל עדיין יש צורך ברכב בשביל להגיע בצורה פשוטה ממקום למקום. מגוון הפעילויות באי קטן יותר ולכן מומלץ להקדיש לו 3-4 ימים לכל היותר. החוף שנחשב ליפה ביותר באי הוא חוף לאזיו (Anse Lazio) שנמצא בקצה הצפוני של האי. חוף יפה נוסף הוא חוף הזהב (Cote d’Or) שנמצא בצפון מרכז האי באזור עם לא מעט מלונות, מסעדות ובתי קפה. זהו גם החוף ממנו יוצאים רוב הסיורים אל האיים הסמוכים לפרלין.

במרכז האי יש שמורת טבע קטנה שנקראת וואלה דה מאי (Vallée de Mai) בה ניתן לערוך סיור מודרך קצר שמסביר את ההיסטוריה של איי סיישל ונותן הסברים על החי והצומח באיים. בשמורה ניתן לראות את אגוז הקוקוס הגדול ביותר בעולם (Coco de Mer) שהוא זן יחודי של קוקוס שגדל רק באיי סיישל.
 

חוף הזהב באי פרלין


אבל, דווקא האטרקציה המרכזית באי פרלין היא סיור שלוקח אתכם לאיים אחרים באזור. הסיור הפופולרי ייקח אתכם אל האי הסמוך קויסין (Cousine Island) שם חיה אוכלוסיה גדולה של צבים ענקיים בני עשרות שנים. הסיור כולל אינטרקציה עם הצבים, מסלול הליכה של כשעה וחצי במסלול לאורכו של האי, ארוחת צהריים שיכין לכם המדריך וזמן חופשי לשחות בים או לרבוץ על החוף.

בחלקו האחרון של הסיור תוכלו לעשות שנורקלינג בסמוך לאי הקטן סנט פייר (St. Pierre Island) שמסביבו יש שוניות אלמוגים (שקצת נהרסו בשנים האחרונות) ודגים טרופיים. טיפ חשוב הוא שניתן לצאת לאותו הסיור גם מהאי לה דיג (למרות שיש פחות מידע על זה באינטרנט) כך שמי שרוצה להגיע לאי הצבים אבל אין לו את הזמן ללון בפרלין, יכול לצאת לסיור גם מלה דיג (בתיאום מראש עם מדריך מפרלין שיבוא לאסוף אתכם).
 

אי הצבים באיי סיישל

 


האי לה דיג

לה דיג הוא האי הקטן ביותר מבין איי סיישל המיושבים אבל גם האי המיוחד ביותר. באי אין רכבים (למעט כמה עשרות מוניות) וההתניידות היא באמצעות סוגים שונים ומשונים של אופנייים ומעט עגלות גולף. מי שאינו רוכב יכול גם להגיע ממקום למקום ברגל, אולם אז כדאי להתמקם במלון במרכז העיירה כדי לא לייצר מרחקי הליכה גדולים מידי בכל יציאה מהמלון. האווירה באי מדליקה וכיפית במיוחד וזה מסוג המקומות שכיף להיתקע בהם כך שלא משנה כמה זמן תתכננו לשהות באי, תמיד תרצו להישאר יותר (לטעמי 3-4 לילות זה המינימום המומלץ) .

העיירה היחידה נמצאת בצד המערבי של האי ונמתחת לאורך רחוב ארוך מהמרכז שלו ועד לחלק הצפוני. בעיירה יש לא מעט מסעדות, בתי קפה, ומקומות לינה. לה דיג הוא המקום היחיד באיי סיישל שיש בו חיי לילה של ממש וניתן למצוא ברים ומסעדות שפתוחים גם בשעות הערב המאוחרות. בקצה הצפוני של האי יש חוף חולי קטן (Sunset Beach) אליו מתקבצים מטיילים רבים לקראת הערב לצפות בשקיעה. בחוף ישנם 2 ברי משקאות קטנים שמכינים שייקים מעולים להשלמת החוויה.
 

חוף באי ליג, איי סיישל

 

אבל הדבר האמיתי נמצא בחלקו הדרומי של האי. החוף סורס ד'ארג'נט (Anse Source d'Argent) הוא הסיבה המרכזית שבגללה הגעתם לכאן (לאי לה דיג בפרט ולאיי סיישל בפרט). מדובר באחד מהחופים הכי יפים ומיוחדים בעולם אם לא היפה שבהם. ים שטוח שזוהר בצבעי כחול וטורקיז עם דגים טרופיים ששוחים במים הרדודים, חול לבן כשלג וכל זה על רקע של סלעי הגיר הענקיים שהפכו לסימן ההיכר הכל כך יחודי של איי סיישל. כל היופי שיש לטבע להציע מתרכז למקום אחד.

אל החוף שנמצא בתוך שמורת טבע כדאי להגיע כמה שיותר מוקדם בבוקר כי אז המים בשפל וניתן להיכנס לים למרחק גדול מהחוף ולהסתובב באופן חופשי בין הבריכות הצלולות שנוצרות בין האבנים. ככל שהשעה מתקדמת, יותר ויותר אנשים מגיעים אל החוף (כולל כאלו שמגיעים בסיורים יומיים) והמקום נהיה יותר עמוס. כדאי לדעת שהחוף הרבה יותר גדול ממה שנראה תחילה ואם תמשיכו ללכת עם השביל מאחורי החוף אל בין הסלעים, תגיעו לאיזורים הרבה יותר מבודדים ושקטים. בחוף אין איפה לקנות אוכל אלא רק דוכנים קטנים שמוכרים שייקים ואגוזי קוקוס קרים.
 

החוף הכי יפה בעולם באיי סיישל

 

מי שמחפש עוד דברים לעשות בלה דיג יכול לאתגר את עצמו ולצאת אל החופים שנמצאים בצד המזרחי של האי אליהם ניתן להגיע ברכיבה של כמה ק"מ באופניים ואז במסלולים רגליים דרך הג'ונגל. שני החופים היפים הם החוף הגדול (Grand Anse) וחוף קוקוס (Anse Cocos). החופים הללו יפים מאוד ואין בהם הרבה אנשים, אבל לטעמי Anse Source d'Argent הרבה יותר יפה מכל החופים האחרים בפער.

אופציות נוספות לסיורים באי לה דיג הם סיור הקיאקים השקופים בחוף Anse Source d'Argent שיוצא בשעות הצהריים המוקדמות כשמפלס המים מתחיל לעלות ומאפשר לראות את קו החוף מהים (קחו בחשבון שאת מה שניתן לראות עם הקיאקים בשעות הצהריים ניתן לראות גם ללא סיור בשעות הבוקר כשמפלס המים רדוד וניתן ללכת ברגל במסלול שבו שטים עם הקיאקים).

סיור נוסף הוא שייט ושנורקלינג באיים שנמצאים בקרבת האי לה דיג. השייט לרוב יוצא בשעות הבוקר וכולל ארוחת צהריים על חוף מבודד. ניתן גם לצאת לשייט לצפייה בשקיעה ואפילו לשכור סירה עם נהג פרטי שייקח אתכם פחות או יותר לאן שתרצו באזור.
 

שנורקלינג באי לה דיג



סיישל עם ילדים

טיול באיי סיישל עם ילדים הוא נטו זמן איכות משפחתי. הפעילויות מגוונות והנופים משתנים מאי לאי ומאזור לאזור. הילדים מרגישים חופשיים ויכולים ליהנות ללא שום דאגות. ואפילו לנו ההורים נשאר גם זמן לעצמנו וזמן לנוח. זאת הייתה הפעם השנייה שלנו באיי סיישל ואין לנו ספק שתהיה גם פעם שלישית (נראה לנו שצריך לחזור לפה כל 4-5 שנים ככה). אז אם מחפשים יעד אקזוטי מהכי יפים שיש בעולם במרחק טיסה קצר מישראל, איי סיישל הם בשבילכם. אנחנו ממליצים.

אלבום התמונות המלא מהטיול נמצא כאן. 

על מנת להגיב עליכם
X