באם חפצה נפשכם באוכל בלקני ואתם נמצאים באיזור המרכז, קפיצה למסעדת מונקה תחזיר אתכם כמה שנים אחורה, לימים בהם אוכל היווה ענין פשוט ובסיסי, אך טעים ומשביע.
מראה המסעדה אשר ממוקמת ברחוב יהודה הימית בעיר יפו, הינו פשוט למראה, בימי סוף השבוע – בשעות הצהריים, סביר להניח כי תאלצו להמתין זמן מה בחוץ לאור הצפיפות בפנים וכאשר תכנסו פנימה, תראו שולחנות עץ מרובי כיסאות סביבם. חלק מהשולחנות ארוכים הם ואתם תמצאו עצמכם סועדים בחברת אורחים נוספים, מה שמוסיף לאווירה הבלתי אמצעית והעממית של המקום.
התור בחוץ אינו נמצא שם בכדי, הוא תוצאה של מוניטין של אוכל בולגרי רב שנים, כמה שנים? עשרות לפחות, וגם מספרם הגדול של הלקוחות הקבועים יעיד על כך, לפעמים, תוכלו לראות שם גם דמות מוכרת מהברנז'ה (אנחנו נתקלנו במוני מושונוב בעודו עומד בכניסה וממתין למקום פנוי). לאחר שהתיישבתם בכיסא, יונחו כלי הסכו"ם, כוס זכוכית ומפת נייר קטנה, עליה מוטבעים פרטי התפריט.
מנות ראשונות
אחת המנות הראשונות הקלאסיות של המסעדה היא סלט שעועית לבנה (מבושלת ומוגשת קרה), עם נתחי בצל לבן, זוהי מנה בלקנית קלאסית והיא נאכלת בתיאבון עם לחם לבן טרי המוגש בסלסלת פלסטיק, לידה, מוגשת צלחת סלט מלפפונים ירוקים. אפשר לבקש גם סלט חצילים עם טעם של חציל קלוי או צלחת קטנה של חומוס, הוא שונה במשהו בטעמו מאלו של מסעדות מזרחיות, מעוטרת בתיבול עדין ושמן שקוף למראה. חובבי החמוצים, יבקשו צלחת ויקבלו עליה עגבניה שלמה מוחמצת, כרוב מוחמץ, גזר ושאר ירקות. בנוסף, על השולחן, תוכלו לקבל כאן כלי זכוכית האוצר בתוכו הרבה שום כתוש עז טעם.
מרקים
תחום נוסף בו מתמחה מסעדת מונקה הוא המרקים, אנחנו הזמנו מרק שעועית והוא מגיע אדום כהה, סמיך למגע וטעים טעים – מלא המון תוכן, יופי של מנה לחורף קר, גם מרק הגולש עז בתיבולו, מגיע עם נתחי בקר ותפוחי אדמה. חובבי השומן, יבקשו שקמבה שהינו עשוי נתחים של דופן קיבת פרה והוא מומלץ בעיקר לאוהבי הז'אנר.
קבב מיתולוגי
כעת, הגיעה העת למנה עיקרית, ניתן להזמין ממולאים כמו פלפל (עם גרסה אלטרנטיבית ממולאת גבינה - לצמחונים שביננו), קישוא או כרוב, מנות בשר על האש, שיפודים, נתחי בשר (הרבה סוגים של חלקי פנים), אך המנה ה-ק-ל-א-ס-י-ת מציגה על הצלחת קציצות קבב, אלו מגיעות מעט חרוכות מבחוץ, עסיסיות מאוד מבפנים, עם שומן התורם לטעם עסיסי וגם תוספות של שום ובצל בתוך הבשר. זו הינה מנה המצדיקה בהחלט את המוניטין שלה לאוהבי הבשר ואם למישהו מהקוראים יש זיכרונות המובססים על קבבים יבשים בטעמם, הקציצות של מונקה יהוו חוויה מתקנת, לגמרי.
ליד הקציצות, ניתן לבקש סלט ירקות טרי חתוך מעט גס, אורז (לא לשכוח לבקש שעועית עליו) ואם נשאר במטבח, מומלץ לנסות את האורז עם האיטריות.
במחלקת הקינוחים, ניתן למצוא את אלו המוכרים מהסביבה ביפו (מלאבי, בווריה וכו'), מומלץ לטעום גם חבוש אפוי בתנור או אגס, מוגש בסירופ מתוק וטעים.
השירות, הינו ענייני ויעיל והמלצרים הותיקים יוצאים בהליכה מהירה מהמטבח עם ערימת צלחות בידיהם, התשלום הוא במזומן בלבד, המחירים נוחים באופן יחסי (פחות מ- 40 ש"ח למנת הקציצות עם שתי תוספות בצלחת) ורוב הסיכויים הם שאת הביקור במסעדה, תסיימו עם בטן מלאה והרגשה טובה, אשר מעודדת אתכם לאוורר קצת את הראש ברוח רעננה מן הים בנמל יפו הסמוך.
הכותב סעד על חשבונו.
תמונות נוספות: