למאגר המסעדות בדרום הארץ, הצטרפה לאחרונה גם מסעדה בשם החללי Space – "בית עם בשר".
המגיעים מכיוון צפון, יעברו את העיר אשדוד בדרכם דרומה ולאחר מכן יפנו שמאלה – לכיוון מזרח לעבר המושב אמונים. שימו לב כי יש להכנס בכניסת המושב המערבית ולאחר נסיעה קצרה בת מספר מאות מטרים, יופיע מבנה המסעדה מצד שמאל.
מבנה המסעדה, מזכיר וילה מפוארת, עם בריכה קדמית, רצפות עץ Deck וגינה מוטפחת עם דשא, עצי תמר ופרחים, מה שמצד אחד מזכיר במעט אוירה של גן אירועים ומצד שני מרגיש כמו ביקור בוילה של חבר עשיר.
קבוצות גדולות של מבקרים, יכולות להתיישב סביב אחד השולחנות בחוץ (חלקם מוצלים), אך מי שמבקש לקבל אוירה אינטימית, יבחר בחלל הפנימי, אשר מחולק לשניים: שטח ישיבה באחד ומטבח וחדרי שירותים בשני.
תפריט מסעדת ספייס הינו גדול ומקיף, עם מנות ראשונות, סלטים, דגים, בשרים וקינוחים, סושי ניתן להזמנה החל מהשעה 17:00 אחר הצהריים וחובבי העישון ישמחו למראה תפריט סיגרים עם פירוט על חוזק ומשך עישון של כל סיגאר ומחירים שנעים בין 55 ש"ח ל- 240 ש"ח.
המסעדה כשרה ובמהלך ימות השבוע (א'-ה') ישנו דיל צהריים שמקנה 20% הנחה על מחיר הארוחה באם הוזמנו לפחות שתי מנות עיקריות ומנה ראשונה אחת.
מגוון מנות ראשונות
לחם הבית (22 ש"ח) מגיע כשהוא חם ורך למגע, עם שישה מטבלים מוצלחים למדי, בינהם טחינה בשני צבעים, קוביות פלפלים וחצילים וממרח זיתים.
למנות הראשונות, הוזמנו "פורטבלו מיקס" שכלל נתחי פטריות צלויות ברוטב צ'ילי סויה שהתגלה כאדום כהה, סמיך ומתוק מאוד, בליווי אגוזי מלך. ביקשנו להזמין גם סיגר עגל וצנוברים, אך המלצרית המליצה להוסיף עוד ארבעה שקלים ולקבל את "סלט ספייס" שמגיע גם הוא עם אותם סיגארים.
הסלט התגלה כערימה דחוסה של עלי פטרוזיליה בעיקר, עם סלרי, בצל ירוק ועגבניות שרי, לא בטוח שמתאים לכל אחד, על הסלט נחו ארבע חתיכות של סיגארים עבים, שטוגנו מעט יתר על המידה, עם מילוי בשר קצוץ גס ומתובל בעדינות, אולי אף יתרה.
מגוון של בשר
מסעדת ספייס מתהדרת בתואר "בית עם בשר" ובהתאם לכך, הזמנו את מנת ה- "ספייס מיקס" שמציגה מיקס שיפודים, מתוכם אהבנו את שיפודי האנטריקוט ופילה הבקר שהיו עסיסיים ורכים, גם הקבב הביתי היה מוצלח. לצידם הונחו שיפוד שקדי עגל ופרגיות וגם ארבע נקניקיות צ'וריסוס בטעם מעט עוקצני שמזכיר נקניק. כל זה מונח על מצע של קוביות תפוחי אדמה צלויות, עם נגיעה של רוטב צ'ילי.
המנה השניה שהוזמנה היתה יותר סטנדרטית – פרגיות אסיאתיות, מדובר בנתחי פרגיות אשר טוגנו במחבת, עליהן הונחו פטריות ברוטב מעט מתקתק של צ'ילי וטריאקי, גם היא לא אכזבה. לצידה, הוגשה קערת פירה תפוחי אדמה מעוטרים בערימת בצל מטוגן.
קוקוס מהחלל
לקינוח, בחרנו ב- "ספייס בום", זהו כדור גלידה ענק מצופה פקאן סיני מסוכר, נראה כמו אגוז קוקוס (ואכן מדובר בגלידת קוקוס), פרוש לפרוסות גדולות, בינהן מונחת גבעת קצפת וזרזופי קרמל.
ה-"בום" יפה במראהו, טעים ומתוק במידה, קר, מרענן ואינו מכביד במיוחד על הבטן, מתאים בהחלט כסיום הולם לארוחה.
סיכום
שם המסעדה אולי חללי במשהו, אבל בפועל, שורשיה, טמונים עמוק באדמת כדור הארץ, עם מאכלים בניחוח אשר משלב מזרח קרוב וגם רחוק.המנות גדולות ועשירות (רעבים לא תצאו מכאן), האוירה רגועה והעיצוב וסידור המקום יכולים להתאים לזוג בודד, לקבוצת חברים או למשפחה עם ילדים.
עם זאת, לצד מנות טעימות היו מספר מנות שפחות מצאו חן לטעמינו והשאירו את הרושם שההשקעה הייתה יותר בעיצוב ובצורת ההגשה מאשר במינון הנכון של מרכיבי המנה עצמה.