המטבע המקומי בבלגיה
המטבע בבלגיה הוא האירו (€), המקוצר כ-EUR. בלגיה אימצה את האירו ב-1 בינואר 2002, והחליפה את הפרנק הבלגי כמטבע הרשמי שלה.
ערכים
מטבעות: 1, 2, 5, 10, 20 ו-50 סנט; 1 ו-2 מטבעות אירו.
שטרות: 5, 10, 20, 50, 100, 200 ו-500 אירו. עם זאת, השטר של 500 אירו נמצא בהפסקה וייתכן שלא יתקבל בכל מקום.
מטבע משותף
האירו הוא המטבע הרשמי של 19 מתוך 27 מדינות האיחוד האירופי, המכונה ביחד גוש האירו. המשמעות היא שאם אתם מטיילים בגוש האירו, אין צורך להחליף מטבעות בעת מעבר בין מדינות אלה.
כספומטים וכרטיסי אשראי
מכונות כספומט נפוצות בבלגיה, זמינות בערים, עיירות ואפילו כפרים קטנים יותר. הם בדרך כלל מציעים מבחר שפות ומחלקים יורו. ודאו שהכרטיס שלכם תואם (חפש את הלוגו של Maestro, Cirrus או PLUS) ובדקו עם הבנק שלכם לגבי עמלות עסקאות זרות.
כרטיסי אשראי וחיוב (ויזה, מאסטרקארד ולפעמים אמריקן אקספרס) מקובלים בבלגיה, כולל בבתי מלון, מסעדות וחנויות. עם זאת, תמיד עדיף שיהיה מעט כסף בהישג יד עבור מקומות קטנים יותר או מקומות שאולי לא מקבלים כרטיסים.
בעת ביצוע עסקה, ייתכן שתישאל אם תרצה להיות מחויב במטבע הבית שלך או באירו. בחירה ביורו מביאה בדרך כלל לשער חליפין טוב יותר.
טיפ
מתן טיפ אינו נוהג נפוץ בבלגיה מכיוון שדמי שירות כלולים בדרך כלל בחשבון. עם זאת, אם אתם מרוצים מהשירות, השארת כסף קטן או עיגול החשבון יכול להיות מוערך אך לא מחייב.
החזר מע"מ
עבור תיירים שאינם מהאיחוד האירופי, ניתן לתבוע החזר מע"מ (מס ערך מוסף) על רכישות כשירות בעת עזיבת האיחוד האירופי. הקפידו לשמור את הקבלות ולחפש חנויות עם שלטי "קנייה פטורה ממס". תצטרכו לקבל את הניירת הדרושה מהקמעונאי ולהחתים אותה על ידי המכס בעת היציאה מהאיחוד האירופי.
בשביל להיות בטוחים שיש לכם את הכסף המקומי שאתם צריכים, בלי טעויות ובלי זיופים, וודאו שאתם מבצעים הזמנת אירו לבלגיה מאתר רשמי!
עלויות טיול בבלגיה
העלויות של טיול לבלגיה עשויות להשתנות מאוד בהתאם לגורמים שונים: משך השהות, סגנון הטיול, הערים בהן אתם מתכננים לבקר, הזמן בשנה וההעדפות האישיות שלכם. להלן פירוט מפורט של הוצאות פוטנציאליות:
טיסות
טיסה לבלגיה מישראל יכולה להשתנות בהתאם לעונה, לכמה זמן מראש מזמינים ולחברת התעופה. עלות של כרטיס טיסה הלוך חזור לבלגיה יכול לעלות החל מכמה עשרות דולרים.
לינה
תקציב מוגבל: אכסניות יכולות לנוע בין 20 ל-50 אירו ללילה עבור מיטת מעונות.
טווח בינוני: מלונות 3 כוכבים או צימרים יכולים לעלות בין 60 אירו ל-150 אירו ללילה עבור חדר זוגי.
תקציב יוקרה: מלונות 4 או 5 כוכבים יכולים להתחיל ב-150 אירו ולעלות עד כמה מאות אירו ללילה.
אוכל ומסעדות
תקציב מוגבל: ניתןלמצוא אוכל זול במחיר של 5-10 אירו, כמו כריכים, צ'יפס או וופלים.
טווח בינוני: ארוחה במסעדה בינונית יכולה לעלות בין 20 ל-40 אירו.
תקציב יוקרה: אוכל במסעדות יוקרה יכול להתחיל ב-50 אירו ולעלות כלפי מעלה.
תחבורה בתוך בלגיה
רכבות: נסיעה בין עירונית יכולה לנוע בין 15 ל-50 אירו, תלוי במרחק וסוג הרכבת. כרטיסי רכבת יכולים לחסוך בעלויות אם אתם נוסעים לעתים קרובות.
תחבורה ציבורית בערים: כרטיסים בודדים לחשמליות, אוטובוסים או מטרו בערים כמו בריסל עשויים לעלות בין 2 ל-3 אירו. כרטיסי יום או מספר ימים יכולים להציע חיסכון.
השכרת רכב: אם אתם שוקלים לשכור רכב, המחירים היומיים יכולים להתחיל ב-30 אירו לדגם בסיסי, לא כולל דלק, אגרה וחניה.
אטרקציות וסיורים
למוזיאונים ואתרים היסטוריים יש בדרך כלל דמי כניסה הנעים בין 5 אירו ל-15 אירו.
סיורים מודרכים או טיולים יכולים לנוע בין 20 אירו ל-100 אירו+ על סמך אופי החוויה ומשך הזמן.
האם עלויות הטיול לבלגיה מעודכנות? עלויות הטיול לבלגיה מתעדכנות על בסיס שבועי על פי נתונים שמגיעים ממטיילים ומאנשים שגרים בבלגיה ככה תוכלו לחשב בקלות כמה כסף מומלץ לקחת לטיול בבלגיה. אנו מבצעים שקלול של העלויות לפי סוג הטיול ומציגים עלות יומית כוללת ועלות יומית של לינה, אוכל תחבורה ואטרקציות בבלגיה. בנוסף, אנו מציגים עלויות נפוצות של מטיילים כמו ארוחות במסעדות, קניות בסופר, תחבורה ושירותים נוספים שנצרכים על ידי מטיילים בבלגיה. נתוני עלויות הטיול לבלגיה מעודכנים לחודש דצמבר 2024.