פורסם ע"י איתי דבוש בתאריך 28/10/15  (ביקר ביעד באוקטובר 2015 בטיול תרמילאים) 3 תגובות   |   9 לייקים   |   3.1K צפיות

מסלול טיול לפיליפינים 20 יום מלאים (ועוד 3 ימים שהלכו על טיסות) - אוקטובר 2015


כשאני חיפשתי מידע לא מצאתי הרבה, אז אנסה לנדב כמה שיותר מידע רלוונטי.
 

הערות כלליות:
 

*ראשית אתחיל בכך שאני טיילתי לבדי ככה שהעלויות עלולות להיות שונות כשמטיילים בזוג או יותר. מבחינת הלינה תמיד חיפשתי לישון במקומות זולים כאשר הדרישה הבסיסית שלי הייתה מזגן + מים חמים + בלי ריחות לוואי. כמובן שיש מקומות לינה זולים יותר שלא כוללים את המרכיבים הללו או שהם ברמה פחות גבוהה.
 

*טיסה למנילה: עם אל-על דרך הונג קונג - אני שילמתי 1,040 דולר.
 

*את כל הטיסות הפנימיות אני עשיתי עם חברת סבו פסיפיק- יש להם אפליקציה מאוד נוחה להזמנת טיסות-אין צורך להדפיס את הכרטיס אבל תדאגו לצילום מסך (לפעמים צריך להציג כרטיס על מנת להיכנס לשדה התעופה). כמה שמזמינים יותר מוקדם המחירים והשעות יותר טובים ונוחים, רק קחו בחשבון שתמיד יש עיכוב בטיסות שמתחיל ב-15 דקות והשיא שלי היה שעתיים. בנוסף, אם הקדמתם להגיע לשדה תשאלו בעמדת צ'ק אין אם יש טיסה מוקדמת יותר לעלות עלייה – הם עושים את השינוי במקום ללא עלות. 

*אם כבר לקחתם מונית בכל עיר ובכל מקום-תמיד מוניות לבנות ותמיד עם מונה שמתחיל ב-40 פזו.
 

*באופן כללי-תמיד מתמקחים ועל הכל. בתי מלון, טרייסקל, סוכנויות נסיעות, קניות וכדומה. המחירים שהם דורשים מתיירים בדרך כלל ובמיוחד במקומות המתויירים (אל-נידו ובורקאי) גבוהים פי 3-4 ממה שהם מוכנים לתת. לפי החישוב שלי זה חסך לי קרוב ל-4,000 פזו במהלך הטיול.
 

*לצמחוניים-תבואו עם סבלנות, ממש בעייתי למצוא מגוון מעניין של אוכל כזה. הם מבשלים הכל עם בשר(זה לא תאילנד שבכל חור יש לך מוקפץ ופאד תאי).

 

דוגמא לעלויות כלליות:

  • בירה: בחנות 35-50 פזו לשליש או חצי, בבר 60-120 לשליש או חצי.
  • אוכל מערבי(פיצה/פסטה/ארוחות בוקר וכד'): 150-500 פזו למנה תלוי איפה ועד כמה אתם מתפרעים.
  • אוכל מקומי:50-200 פזו לארוחה, למי שלא שומר כשרות אופציה זולה אך לא בהכרח טעימה(לא מניסיון אלא מחוות דעת)
  • מים: 40-60 פזו לליטר וחצי, אם התמקמתם במקום אפשר לקנות גלון של 6 ליטר ב-80-90 פזו וכל פעם למלא (מזכיר שאני תרמילאי).  

בזמן שהותי: 1 דולר = 46.3 פזו (אני באתי עם מזומן ואת ההמרות עשיתי בשדה התעופה במנילה ובבנקים מקומיים,השערים הכי טובים-לאלו שמטיילים עם אשראי קחו בחשבון שלא בכל מקום יש כספומט).
 

לי עלה כל הטיול ללא טיסה 820 דולר עבור מחייה, אטרקציות וקצת קניות(כ-1000 פזו) + 280 דולר עבור 5 טיסות פנים.

הטיפ הכי חשוב שלי הוא פשוט תכנון נכון-עדיף איכות על כמות, כל יעד בטיול זה כסף,זמן וכאב ראש! 

המסלול שלי היה: אל נידו – אלונה ביץ' ובוהול – קמיגן – סבו – בורקאי.

אל נידו-הכי יפה בפיליפנים וקצת מצטער שלא נשארתי בפלאוון עוד כמה ימים (ומוותר על אלונה ביץ'-בוהול ומקצר את בורקאי).

 

 

מסלול הטיול
 
נחתתי במנילה ביום שישי בערב, לקחתי מלון בשם "איזבל הוטל אנד סוויט", חדר ללילה עלה לי 1400 פזו ומונית מהשדה עלתה לי עם מונה 155 פזו. בשבת בבוקר לקחתי טיסה לפוארטו פרינססה (מונית עלתה לי 140 פזו הפעם), את הטיסה סגרתי כמה ימים לפני והיא עלתה לי 47 דולר. ישר כשיוצאים מהשדה בפוארטו, מצד שמאל יש שתי סוכנויות המפעילות וואנים לאל נידו. המחיר מתחיל ב-700 פזו לכיוון אחרי מיקוח עדין יורדים ל-500 ועוד 5 דקות של התעקשות יסגרו על 450 פזו. לא לסגור וואן חזרה!!! באל נידו המחיר הוא 450 ותמיד תוכלו לשלוט במשך השהייה או לשנות מסלול אם תרצו. משך הנסיעה הוא כ-5 שעות(תלוי במזג האוויר ובכמה עצירות הנהג עושה).
 

כשמגיעים לאל נידו מורידים אתכם ב"תחנה המרכזית" משם יש לקחת טרייסקל שעלותו היא 50 פזו או לקורון קורון(מי שמחפש להיות מבודד) או לאל נידו(לרחוב הראשי שם יש את כל המסעדות והסוכנויות). אני ישנתי בהוסטל שנקרא "זיינס"(צמוד למלון רוביקס שכולם מכירים) עלה לי 900 פזו ללילה. כמו שאמרתי יש מקומות זולים יותר ויקרים יותר, תלוי מה הרמה שאתם רוצים מהחדר.
 

יום 1, איילנד הופינג: האטרקציה של אל נידו - סגרנו חבורה של 18 ישראלים ב-400 פזו לאדם מסלול משולב של A ו-C, היה ממצא! מי שרצה ארוחת צהריים(שאני וויתרתי עלייה מטעמי כשרות) שילם עוד 100 פזו ובנוסף יש מס של 200 פזו(תדרשו קבלה-משלמים את זה פעם אחת אם תרצו לעשות עוד פעם איילנד הופינג). 
 

יום 2, מפלים+נפקן ביץ': סגרנו טרייסקל ל-3 אנשים ב-700 פזו הלוך חזור + מדריך למפלים(חשוב חשוב חשוב, בלעדיו אי אפשר לעשות את זה כי הדרך לא מסומנת). המסלול של המפל הוא כשעתיים וחצי הלוך חזור כולל טבילה ובנפקן ביץ' אפשר לבזבז בכיף כמה שעות-החוף הכי יפה שאני הייתי בו בפיליפינים!!! הערה: תצאו מוקדם כדי ליהנות מכל היום(9-10 בבוקר גג).
 

יום 3, קייקים ומנוחה: לקחתנו קייק זוגי בעלות של 500 פזו(לקייק) לכל היום. באמצע התחיל גשם והים היה סוער אז חזרנו – זה נחמד אבל לא מומלץ המרחקים לחתירה הם גדולים מכפי מה שנראה בעין וזה דיי מתיש ומעייף.
 

יום 4, לס קבניאס ביץ': חוף צמוד לקורון קורון-עשר דקות נסיעה מהעיירה, חוף מהמם לבזבז שם את היום. יש שם גם אומגה גדולה שעולה 900 פזו – אני וויתרתי כי ידעתי שאעשה זאת בהמשך בבוהול בעלות של 300 פזו. טרייסקל לשם עולה כ-60 פזו לאחר מיקוח בחזור הם עושים שם קומבינה כל הנהגים והמחיר הכי זול שאני הצלחתי להוציא זה 80 פזו. בנוסף, בקורון קורון יש בר בשם "הפינס"(אם אתם בלס קבניאס אפשר ללכת על החוף 10 דקות) של בחור ישראלי בשם אלירן-אווירה טובה ואוכל ישראלי(חומוס/פלאפל/טחינה וכד') קצת יקר אבל שווה הגעה.
 

יום 5: איבדתי את המצלמה ככה שחצי מהבוקר התבזבז לי בניסיונות לאתר אותה (וזה לא עזר) בשעה 16:00 לקחתי וואן חזרה לפוארטו, ושם מצאתי גסטהאוס בעלות של 500 פזו במרחק הליכה משדה התעופה להעביר את הלילה.

 

אלונה ביץ' – בוהול
 

יום 6, מעברים: לקחת בחשבון שיש לשלם מס בשדה התעופה בפוארטו של 200 פזו(עוד תתקלו בכך הרבה). לקחתי טיסה לטגבילרן-עיר הבירה של בוהול (קונקשיין של שעה במנילה), סימון שדה התעופה TAG. משם וואן לאלונה ביץ', נסיעה של כחצי שעה. לאחר מיקוח (עם נהגים שנמצאים מחוץ לשטח השדה) שנמשך 10 דקות סגרתי על 200 פזו וחלקתי את הוואן עם תייר צרפתי.

 

באלונה ביץ' המלונות יקרים, אני מצאתי גסאהאוס חדש שנמצא בקו השני של החוף ב-2500 פזו ל-3 לילות. הוא נקרא "JOHN VERHEL" מבנה בצבע כתום שנמצא ליד "אלונה במבו"(כולם מכירים). יש באלונה ביץ' גסט האוס דיי מרוחק(10 דקות עם אופנוע) שנקרא "קליפסו" ועלה 790 פזו ללילה כולל אופנוע-לא היו חדרים פנויים כשהגעתי.

באופן כללי-אם אתם לא צוללים, אין מה להגיע לאלונה ביץ' ולבוהול באופן כללי-אני ממש לא חושב שזה יעד חובה בטיול ובכלל אם אתם לא נוהגים עם אופנוע-אין מה לחפש שם. וכך חשבו לא מעט מטיילים שפגשתי, לשיקולכם.

 

יום 7, גבעות השוקולד ואומגה: הגבעות נמצאות במרחק של שעתיים נסיעה עם אופנוע ובדרך האליהם עוברים ליד האומגה (בערך באמצע הדרך אחרי שעוברים את העיירה "לובוק"). האומגה עולה 300 פזו הלוך חזור-כיף!  הגבעות לא מרשימות במיוחד ולדעתי זאת נסיעה ממש מיותרת בשביל חמש דקות של תצפית ומחזה לא מרשים בעליל.

 

יום 8, מערת מים ומפלים: במרחק של כרבע שעה עם אופנוע מאלונה ביץ' יש מערה שהכניסה אליה כרוכה בתשלום של 25 פזו ועוד 100 פזו אם רוצים להיכנס לבריכה שבתוכה(אני כמו ישראלי טוב לא שילמתי אבל בהחלט נכנסתי למים). שווה ביקור אם מגיעים לאזור. לאחר מכן במרחק של עוד כשעה נסיעה יש את מפלי "מאגאסו" כניסה עולה 30 פזו, הליכה קצרה של 5 דקות אפשר להיכנס למים (קרים), דיי שקט וקחו בחשבון שבשעה 17:30 סוגרים את המקום. הדרך יפה ובהחלט מצדיק ביקור!

 

קמיגן-מומלץ בחום!
 

יום 9, מעבר לקמיגן: לקמיגן ניתן להגיע בטיסה מסבו, אני כבר הייתי בבוהול ולכן לקחתי מעבורת. את המעבורת לוקחים מהעיירה "אגנה" והיא יוצאת רק בימי שני-רביעי-שישי בשעה 13:00 כ-3.5 שעות. כל הזמן יש שינויים בימים ובזמנים ולכן חייב לברר על האופציה הזאת מראש. אנחנו סגרנו עם וואן מאלונה ל"אגנה" (נסיעה של שעתיים) במחיר של 1400 פזו(היינו 5 אנשים).
 

בקמיגן לקחנו טרייסקל למלון "פארס" זה ריזורט דיי מפורסם שעולה ממש יקר אך ממלו יש מלא גסטהאוסים. לאחר סקר שוק קצר בין כולם סגרנו על 500 פזו ללילה חדר עם מזגן ומים קרים(מים חמים בקמיגן-רק במלונות של 900 פזו וצפונה). אופציה מעניינת שהייתה לנו באותו גסטהאוס היא לבשל(אנחנו ממש ניצלנו אותה)-כל ארוחה 50 פזו עבור השימוש בגז. יש שוק דגים, ירקות ובשר במרחק של 3 דקות נסיעה עם האופנוע. בנוסף במקום לקחנו אופנוע ל-3 ימים עבור 300 פזו לכל יום. ואם כבר מדברים על אופנועים, אם אתם לא רוכבים-ההנאה שלכם מקמיגן יורדת ב-50% לדעתי. ועוד יותר חשוב. אם אתם לא מגיעים בעונה-קחו בחשבון שאין כמעט תיירים באי ואתם יכולים להיות דיי בודדים.
 

לאחר התרעננות יצאנו אל המעיינות החמים שיש לאי להציע-פתוח 24 שעות ועלות הכניסה היא 30 פזו לאדם. בפועל המים חמימים אבל החוויה כיפית.
 

יום 10, האי הלבן ואי לשינרקול: האי הלבן נמצא ממש קרוב לגסטהוס שישנו ואת הסירה לוקחים מקצה הרחוב-500 פזו לעד 6 אנשים, ממש ממש שווה ביקור. משם נסענו לצד השני של האי לאי במרחק של רבע שעה שיט , שוב 500 פזו לסירה עד 6 אנשים. אם רוצים להשכיר שנורקל/ סנפירים/ כל ציוד כזה או אחר זה כרוך בעלות של 150 פזו לפריט. (אל תשכירו ווסט הצלה-יש בסירה).
 

יום 11, בריכת סודה ומפל: עלים לאופנוע ומטיילים. בריכת הסודה נחמדה(למים יש טעם של סודה-אין בועות או משהו כזה) עלות כניסה 30 פזו. משם המשכנו למפל הקרוב, זרם חזק מאוד אי אפשר להיכנס למים אבל שווה תמונה-ללא עלות. היום התקצר בעקבות פנצ'ר באחד האופנועים-50 פזו תיקון, שעה וחצי המתנה.
 

יום 12, מפל 50 מטר וטיול בשוק בעיר: השוק בעיר הוא בעיקר שוקי-שוק אבל נחמד להסתובב ממש זול. המשכנו למפל נוסף עם בריכה גדולה עלות כניסה 25 פזו+10 פזו על חניית האופנוע.

 

סבו

יום 13, מעבר לסבו: לקחתי טיסה(יש אחת ביום ב-07:20 בבוקר) לסבו-50 פזו מס בשדה התעופה בקמיגן. משם מונית לבית חב"ד (240 פזו). ליד בית חב"ד יש גסט האוס לא מרשים חיצונית אך החדרים מרווחים ונקיים ב-720 לזוג או 540 ליחיד(הנחה של בית חב"ד 10%). בערב ארוחת שישי אצל הרב ניר ואשתו חלי, שווה להגיע הם מקסימים ומארחים בנדיבות ואהבה.
 

יום 14, קניוניג (קפיצה ממפלים): לוקחים מונית לתחנת האוטובוסים הדרומית(80 פזו), משם אוטובוס מקומי למוהל בוהל(כ-120 פזו), נסיעה של כ-3 שעות ומבקשים מהנהג לרדת ב-ALEGRIA. ברחוב יש מלא סוכניות של הקניוניג. תקפידו לסגור על דיל שיכלול הכל! יש אופנוע שלוקח אתכם עד לתחילת המסלול וגם בסופו שבדרך כלל הם לא כוללים במחיר ודורשים עוד 100 פזו לאדם לכיוון אחרי שכבר סגרתם. אנחנו היינו שלושה וסגרנו ב-2150 לשלושתנו לאחר מיקוח של רבע שעה(הם התחילו ב-1200 לאדם). הם טוענים שהמסלול הוא 3 שעות בפועל הוא 4.5 שעות – שווה ביותר, אחת האטרקציות היותר כיפיות שעשיתי ובכלל המקום מדהים ביופיו! חוזרים באותה דרך פשוט תשאלו מאיפה לוקחים את האוטובוס לסבו. מי שעושה את זה בצורה כזאת של טיול יום כמוני חשוב להתחיל את היום מוקדם בסביבות 06:00-06:30 בבוקר וקחו בחשבון שהאוטובוס המקומי צפוף בטירוף! אפשר גם פשוט להגיע לשם לישון לילה ומשם להמשיך לאוסלוב לצלילה עם כרישי לוויתן שאני באופן אישי וויתרתי עלייה.

 

בורקאי - אם אתם לא בענין של מסיבות או ריזורטים מפנקים מאוד (בעלות של 100 דולר), תחסכו מעצמכם.

יום 15, מעבר לבורקאי: מונית לשדה ביום ראשון-אין פקקים עלה לי 170 פזו, ועוד 150 פזו מס בשדה התעופה. נחתתי בקטיקלן(סימון שדה MPH) במקום לקחת טרייסקל "שחיטה" ישר ביציאה הלכתי 5 דקות ברגל עד לפורט שהיה סגור בעקבות מזג האוויר ולכן נסעתי לפורט אחר של מעבורות שהוא בעצם של המקומיים(טרייסקל עלה לי 40 פזו), כרטיס למעבורת עולה 25 פזו ועוד 100 פזו מס. מי שעושה את זה דרך הנמל של התיירים משלם 175 פזו עבור המס. טרייסקל עד הגסטהאוס עלה לי עוד 80 פזו. אני ישנתי ב"אליס אין וונדרלנד ריזורט" שנמצא בדיוק בגבול בין סטיישן 2 ל-3, המחיר ללילה הוא 900 פזו לחדר כולל מזגן, מים חמים ומרפסת עם ערסל – אין מחירים כאלה בבורקאי במיקום הזה וברמה הזאת!!!
 

יום 16,פוקה ביץ': טרייסקל עד לשם עולה 150 פזו, אולם יש טרייסקל חשמלי בצבעים ירוק וורוד, תעצרו אותו ותשלמו 10 פזו לראש(זה כמו מונית שירות של המקומיים). חוף יפה(אחרי אל-נידו קצת קשה להתלהב), כשמגיעים אם תלכו 10 דקות ברגל לחלק הימיני של החוף אפשר לעבור ממש לחוף מבודד-ממש שווה למי שמחפש שקט(כמוני).

יום 17-18,על הערסל: גשום כל היום.
 

יום 19, אילנג אילונג ביץ', סטיישן 1 וספיידר ביץ': השמש יצאה!!! נסעתי לאילנג אילונג-חוף שקט ולא המוני, טרייסקל עלה 100 פזו ויש הליכה של 10 דקות, כנ"ל גם בחזור- עשיתי שם גם סאפ עלה 300 פזו לשעתיים. משם נסעתי לרצועת חוף של סטיישן 1 ואם הולכים עד הסוף שלה מגיעים לספיידר ביץ' ויש שם גם טיילת מעבר על הסלעים-ממש יפה ומקום נהדר לראות את השקיעה.
 

יום 20, טיסה למנילה: חזרתי כמו שהגעתי (תבקשו לעבור לקטיקלן דרך נמל "טמביסאן" בחזור משלמים 25 פזו למעבורת ועוד 30 מס (במקום 175 לנמל של התיירים). עוד מס של 200 פזו בשדה (מתרגלים לזה בסוף). במנילה לקחתי מונית לרובע מקאטי - עלה לי 200 פזו, ישנתי במלון ויוה (VIVE) דרך בית חב"ד (5 דקות הליכה משם), עלה לי 1300 פזו ל-24 שעות (אם זה ל-12 שעות זה עולה 1100) נקי ומסודר. בערב ארוחה בבית חב"ד ויום למחרת חזרה לארץ (גם בחזור המונית עלתה לי 200). 
 

מקווה שעזרתי - טיול מהנה.

התקבלו 3 תגובות
טופז חן:  וואו.. מלא דברים חשובים.. תודה רבה!!! :)
נכתב לפני 9 שנים
שמי סלם:  היי אנחנו עכשיו בבורקאי ב-9 לחודש יש לנו טיסה לפוארטו פרינססה רציתי לשאול איך מגיעים משם לאל נידו? יש אוטובוסים? אנחנו נוחתים ב2 בצהריים ולא רוצים לבזבז יום שם מעדיפים ישר ליסוע לאל נידו. תודה
נכתב לפני 9 שנים
איתמר קוטלר:  ב- 2 בצהריים יהיה קשה מאוד להגיע לאל נידו כיוון שכל ההסעות יוצאות מוקדם יותר בכדי לא לנסוע בחושף (ואם אתם נוחתים ב- 14, זה אומר שתצאו מהשדה ב- 15 וייקח עוד זמן שתגיעו לעיר - בקיצור, אין באמת סיכוי). עדיף שתחכו למחרת ותצאו בהסעה מוקדם בבוקר (יש בעיר חניון שממנו יוצאים כל האוטובוסים והואנים).
נכתב לפני 9 שנים
על מנת להגיב עליכם
כתבות על הפיליפינים
טיפים לטייול בפיליפינים
שאלות על הפיליפינים
הכתבה מאת איתמר קוטלר פורסמה בתאריך 15/12/11 12 תגובות   |   16 לייקים   |   33K צפיות
העולם האבוד של פלאוון פלאוון, האי החמישי בגודלו במדינת הפיליפינים, נמתח לאורך של למעלה מ- 2,000 ק"מ ומסביבו ניתן למצוא כ- 1,800 איים קטנים, רובם בלתי מאוישים. הנוף על האי נותן למטיילים בו את התחושה של "העולם האבוד". סלעי גיר מתקופת היורה מתפרצים מבטן האדמה אל תוך סבך של צמחיית ג'ונגל טרופית. במרכזו של האי מתפרש לו רכס ...המשך קריאה
הכתבה מאת איתמר קוטלר פורסמה בתאריך 09/08/11 3 תגובות   |   לייק אחר   |   11K צפיות
המסע אל טרסות האורז בחלקו הצפוני של האי לוזון ב- פיליפינים, ניתן למצוא את אחד מהאיזורי הטבע המרהיבים ביותר במזרח הרחוק. טרסות אורז בנות אלפי שנים מתנוססות בגאון על צלעות ההרים ונמתחות עד לקצה גבול האופק. אונסק"ו הכריזה על האיזור כאתר מורשת עולמי ויש שהגדירו את המקום כפלא השמיני של העולם הקדום. ...המשך קריאה
כתבת המערכת פורסמה בתאריך 03/06/24 906 צפיות
התחליפים שלנו למלדיביים המלדיביים אסרו כניסה לישראלים, אבל לנו יש עוד רשימה ארוכה של יעדים לא פחות חלומיים. הנה כל התחליפים למלדיביים >> ...המשך קריאה
טסים לחו"ל מוגנים עם אקספלורר
במיוחד בתקופה הזאת, חשוב לטוס לחו"ל מוגנים ומכוסים. באקספלורר תמצאו ביטוח נסיעות מקיף שכולל כיסוי קורונה מורחב ואת שירות מגן טיסה שמבטיח 100% החזר במקרה חירום שאינו מאפשר לטוס.
לעוף על עצמכם - ולהרוויח מזה כסף
יש לכם תמונות מהטיולים האחרונים שלכם או טיפים לחלוק ולחלק? משתפים ידע, עונים על שאלות בפורום ומקבלים שוברי הנחה להזמנת טיסות באקספלורר בהתאם לתקנון
X