הגעה ועזיבה
טיסות: אם אתם לפיליפינים מישראל תוכלו לטוס עם אלעל להונג קונג או בנגקוק ולקחת משם טיסת המשך למנילה. אופציה נוספת היא אחת מחברות התעופה הערביות אייר ג'ורדניאן, גולף אייר, חברת התעופה של בחריין וחברת התעופה של קטאר (שהיא אולי החברה האיכותית ביותר מבין החברות הללו). באופציות אלו נחשבות הטיסות זולות וקצרות יותר והטיסות עימן בטוחות לחלוטין. האופציה האחרונה עוברת דרך אירופה (אמסטרדם) עם חברת KLM שאולי מציעה מחירים אטרקטיבים, אבל מאריכה משמעותית את משך הטיסה.
רוב המטיילים לא רוצים לחסוך על הטיול שלהם בהפיליפינים, בטח לא אם זה פוגע בחווית הטיול. אבל אם אפשר לחסוך בעלויות הטיסה בדרך לטיול המושלם, למה לא? חפשו טיסות זולות להפיליפינים!
אם אתם כבר נמצאים במזרח, תוכלו לקחת טיסה למנילה או לסבו בפיליפינים מכל ערי הבירה ומחלק מהערים הגדולות באיזור. בין המדינות מהן לצאת בטיסה ישירה לפיליפינים ניתן למצוא את תאילנד, הונג קונג, ויאטנם, קמבודיה, טאיוון, קוריאה ועוד.
שייט: הפיליפינים נמצאים רחוק מאוד (מעל ל- 1,000 ק"מ) מכל מדינה אחרת במזרח הרחוק. גם אם תמצאו סירה שיוצאת מויאטנם או מטאיוון לכיוון הפיליפינים, תגלו במהרה שמדובר במסע ארוך ומפרך ואנו יכולים להמר שתעדיפו לוותר ולאמץ את התחבורה האוירית.
תחבורה בתוך המדינה
תחבורה ציבורית: האוטובוסים במדינה מגיעים לכל מקום (בהנחה שניתן להגיע אליו בנסיעה) והם ברמה סבירה בסך הכל. חשוב להדגיש כי קיימות מספר חברות תחבורה מקומיות ואין תחנות מרכזיות שאליהן מגיעים כל האוטובוסים, לכל חברה תחנות משלה כך שיש צורך לברר את המיקום שממנו יוצא האוטובוס בהתאם לחברה לה הוא שייך. לחלק מהיעדים קיימים קווים סדירים של מספר חברות וכדאי לברר איזו מהחברות היא הטובה והמשתלמת ביותר ליעד הספציפי. ככלל, חברת Victory Liner נחשבת לחברה הטובה ביותר במדינה והיא גם היחידה שמפעילה שירות Deluxe של אוטובוסים מפוארים ליעדים נבחרים. בנסיעות הארוכות (מעל ל- 5 שעות) כדאי לקחת בעירבון מוגבל את זמן הנסיעה הרשמי ולצפות שההגעה ליעד תתעכב משמעותית.
תחבורה בתוך הערים: בערים הגדולות (מנילה, סבו וכו') ניתן להשתמש בשירותי המוניות המקומיות שהן זולות למדי ואמינות (כדאי להקפיד לבקש מהנהג להפעיל מונה, ברוב המוחלט של המקרים זה מוביל למחיר זול יותר מאשר קביעת מחיר מוסכם מראש). בעיירות הקטנות יותר (שמהוות את רוב המקומות במדינה) לא קיים מערך של מוניות. התחבורה בתוך העיר ובסביבתה מתבססת על מערך של רכבי ג'יפני (Jeepny) שהם המצאה מקומית שמשלבת בין ג'יפ לטיולית, כמו גם על אופנועים משודרגים שמכונים טריסייקל (Tricycle). ה- Tricycles מגיעים עם שלושה גלגלים ועם מקום לשני אנשים בגודל סטנדרטי (כמובן שבמקרה הצורך יצליחו לדחוס לתוכם גם 4 אנשים בתוספת לתיקים ומזוודות). שתי האופציות זולות למדי ויביאו אתכם לכל מקום ברחבי העיר.
רכב שכור: בגדול זה רעיון רע מאוד. מחוץ לערים הגדולות (מנילה, סבו ו...זהו) הדרכים משובשות וקשות לניווט, אין שילוט מספק ואין דרך לעבור עם רכב בין אף אחד מהאיים. בתוך הערים ישנם פקקי תנועה כבדים לאורך רוב שעות היום ועדיף לבחור באמצעי תחבורה מהיר יותר (Tricycle) או לקחת מונית עם נהג שמכיר את קיצורי הדרך מהרחובות הצדדיים. אופציה שכן קיימת בעיקר באיים היא לשכור אופנוע / טרקטורון ולסייר באמצעותם באיזור.
טיסות: בין רוב האיזורים בפיליפינים, טיסות הן אמצעי התחבורה הנוח והמשתלם בצפון (המקום היחיד שאין אליו טיסות הוא איזור הצפון באי לוזון). בין החברות המקומיות שיש להן טיסות סדירות בין האיים ניתן למצוא את Cebu Pacific (מגיעה להכי הרבה יעדים), Seair Philippines Philippine Airways ו- Zest Air.
שייט: בין חלק מהאיים במדינה ניתן לעבור באמצעות מעבורות (ישנם גם איים לדוגמת בורקאי שאין דרך אחרת להגיע מלבד מעבורת מאי שכן). במעבר בין איים קרובים יחסית זוהי אופציה אפשרית בהחלט אולם במעבר בין האיים המרכזיים זוהי אופציה לא פופולרית במיוחד כיוון שהמרחקים בין האיים המרכזיים גדולים והפרש העלויות בין שייט לטיסה נמוך מאוד (לדוגמא טיסה ממנילה לפלאוון לוקחת פחות משעה וחצי אבל שייט בין אותם יעדים לוקח יותר מ- 26 שעות)..
אופציות תחבורה נוספות: בחלק מהמקומות במדינה ניתן למצוא חברות פרטיות שמפעילות שירותי הסעה במיני וואנים ליעדים פופולרים. אלו אמנם יקרים במעט מהתחבורה הציבורית אבל נוחים משמעותית וחוסכים זמן יקר בנסיעות הארוכות.